Galop nyt fra nær og fjern


Elkær stutteri med ny irsk hest

 

16-07-20:  Elkær stutteri præsenterer en ny, irskopdrættet hest i aften på Øvrevoll. Den trænes af derbyvinderen Niels Petersen, der i forvejen træner Kick On (GB), nylig storløbsvinder på Bro Park for Elkær Stutteri.

j.e.

Ny-importerede Karaba´s Theatre tumler sig i folden hos træner Brian Wilson. (Foto: Kim Gudmand)


Karaba´s Theatre hjemme efter lang tur

 

I STALDEN

med Kim Gudmand

 

(15-07-20): Klampenborg: Den nyimporterede 2-årige hingst Karaba´s Theatre er efter en 24 timer lang køretur fra Doncaster i England nu ankommet til træner Brian Wilson. Hoppen Gtaifiya skulle have være med på turen, men den var halt og måtte blive i England.

Så nu tumler Karaba´s Theatre sig alene i folden hos Brian Wilson. Hingsten ejes af Maria Westman, assistant træner hos Wilson.

På den svenske derbydag leverede staldens Mystic Town en flot præstation som tredje og tjente 80.000 sv. kr. Den er tæt på eliten.

 

 

 

 

 

 


Hygge og pizza efter derbydag i Sverige

 

I  STALDEN

MED KIM GUDMAND

 

(14-07-20): Klampenborg:  Mandag var det tid til hygge og pizza i stalden hos træner Bent Olsen, der fejrede succesen med ejeren Lone Kaj-Olsens heste, Nascetta og Grey Flash, på den svenske derbydag på Jægersro.

Nascetta fik sit store gennembrud i Malmø Stads løb, mens Grey Flash besatte 3. pladsen i Svensk Derby. Tilsammen indtjente de to heste 457.728 kr.

Lone-Kaj Olsen fremviste de fornemme ærespræmier og kunne samtidig fortælle, at navnet på den seneste import fra England bliver Double Two.

 

 

 

 

Lone-Kaj Nielsen fremviser ærespræmierne fra den svenske derbydag. (Foto: Kim Gudmand).


Queen Rouge fik sejren efter foto-finish

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

12-07-20: Queen Rouge levede op til favoritværdigheden i Margareta Wettermarks Mindeløb søndag på den svenske derbydag. Hoppen var dog slået med hovede af Nouvelle Lune, men dommerne tilkendte Queen Rouge sejren foran Nouvelle Lune og Marta. De mente, at Nouvelle Lune havde givet Queen Rouge et skub i opløbssvinget og deklasserede derfor Nouvelle Lune til 2. pladsen. Oliver Wilson var i sadlen på Madame Fernandes danske derbyvinder fra i fjor.

Førstepræmien var 207.000 sv.kr. og hoppens træner Marc Stott nærmer sig nu en samlet indtjening på en million kr.

Nascetta reddede sejren

En anden dansktrænet hoppe Nascetta (Ire) kom også ud i en tæt opløbskamp i Malmø Stads Pris med 1/4 million sv.kr. i 1. præmie. Efter Nascetta havde ført hele vejen nærmede Hot Bagatelle sig faretruende i opløbet, men med jockey Elione Chaves reddede Dubawi-datteren Nascetta akkurat sejren. Efter nogle begynder vanskeligheder har Bent Olsen-trænede Nascetta fundet melodien og glæder dermed sin ejer Lone-Kaj Olsen, der købte hoppen for flere millioner kr. 

 

 

 

Jockey Carlos Lopez sikrede sin fjerde sejr i Svensk Derby med Bullof Wall Street. (Foto: Kim Gudmand)


Niels Petersen jublede over sin 12. derbysejr

 

 

 

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(12-07-20): Den danske træner Niels Petersen jublede og klappede sin svenske derbyvinder Bullof Wall Street (USA) hjem nede ved rækværket på Jægersro-banen.

To heste, Bullof Wall Street og Yoker, kæmpede i opløbet om derbysejren. Favoritten Bullof Wall Street havde ført hele løbet, men til slut nærmede Yoker sig, men den kom aldrig forbi konkurrenten.

Det var 12. gang, Niels Petersen sadlede en derbyvinder i Skandinavien. En meget flot præstation.

- Enormt stort. Det var en fantastisk duel mellem de to heste. Stort tillykke til den danske ejer JC Organization Aps, der fulgte derbyet hjemme i Nordsjælland, lød det fra Niels Petersen.

En kæmpepræmie på 1.5 mill. sv.kr. til ejeren var det kontante udbytte af sejren. - Jeg fik ondt i brystet, mens jeg fulgte opløbskampen og denne gang mere end normalt. Der har været en stor opbakning fra hele min stald på Øvrevoll banen ved Oslo. Alle har håbet, at Bullof Wall Street klarede opgaven, tilføjede Niels Petersen.

Nervebetonet

Derbyvinderen Bullof Wall Street er meget nervebetonet, og bl.a. har en brasiliansk hesteterapeut arbejdet meget med hesten for at få den til at falde til ro.

Lige efter målpassage omfavnede Niels Petersen vinder-jockeyen Carlos Lopez, der præsterede et roligt, veldisponeret ridt. Det var en mesterlig pacebedømmelse

Den lykkelige ejer JC Organization har satset hårdt på dyrt indkøbte heste i USA og Canada og opnået stor succes.

I alt tog stalden stikket hjem i tre af løbene på Jægersro. Den debuterende Wolfof Vancouver (Can) sejrede knebent før Reunion Island i det indledende 2-årsløb og senere fulgte Havanna Red op på succes´en, der fuldendtes af Bullof Wall Street i derbyet. Desuden var sejrshesten Gulfstream Tiger tredje i Sprinterløbet.

Tilsammen indtjente de fire heste fra Nordamerika 1.756.500 sv.kr.!

Grey Flash nr.3

Den enlige danske deltager, Bent Olsen-trænede Grey Flash klarede en flot tredjeplads, der blev belønnet med en præmie 390.000 sv.kr. Grey Flash lå længe sidst i feltet, men på sidste langside og i opløbssvinget kom den i et flot angreb og snuppede 3.præmien.

Det var flot gjort af den undertippede hest, der nu sigter på en start i Norsk derby.

 

 

 

 

Goddag til Klampenborg - Maria Westmans nyimporterede Karaba´s Theatre (Ire). (Privatfoto)

Red Cheek Fox på vej mod sin karrieres første sejr. (Foto: Kim Gudmand)

Princeton (jockey med røde ærmer) er klar til at sætte angrebet ind i Lyngby Taarbæk Ærespræmie. (Foto: Kim Gudmand).


Flot fynsk fødselsdags-sejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

11-07-20: I en flot finish sejrede Princeton med jockey Rafael de Oliveira lørdag i Lyngby Taarbæk Ærespræmie på Klampenborg Galopbane. Den talentfulde Frankel´s Kiss førte længe, men den kæmpede forgæves mod Princeton.

Det er Bolette Rosenlund i Odense, der træner Princeton. Med førstepræmien på 27.000 kr. har Princeton nu tjent 82.338 kr. i år.  Det var i øvrigt Bolette Rosenlunds 26 års fødselsdag lørdag, og dermed gav Princeton hende en dejlig fødselsdagsgave.

Den dygtige hjemmebane-træner Flemming Poulsen sluttede programmet af med en sikker sejr til Red Cheek Fox, der længe har vist god form. Hesten tog nu sit livs første sejr.

 

 

 

 

 

Den 3-årige hoppe Gtafiya - ny import hos træner Brian Wilson. (Privatfoto)

Nyimporterede Karaba´s Theatre, der er købt i England. (Privatfoto)


To importerede heste til Wilson

 

Af Kim Gudmand

 

(11-07-20) Klampenborg: Træner Brian Wilson har købt to heste i England, der kommer hjem til stalden en af dagene. Karaba´s Theatre er en 2-årig hingst, der ejes af Maria Westman, mens den anden import Gtaifiya er en 3-årig hoppe.

Irske Karaba´s Theatre er efter Buratino og Radiant Energy.

Kim.

 

Ny hest til Lars Kelp

 

Den hjemvendte træner Lars Kelp har udvidet stalden med den 3-årige irske hoppe, Cuban Meatball. I forvejen har Lars Kelp to andre heste, Chester (Fr) og Nom de Plume (Ire), i boksene i stalden i Nordsjælland.

Både Chester og Nom de Plume er til start lørdag på Klampenborg Galopbane.

j.e.

Carlos Lopez rider derbyfavoritten Bullof Wall Street i Svensk Derby. (Foto: Kim Gudmand)


Niels Petersen kan få derby-dusinet fuldt

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

10-07-20: Den danske træner i Norge, Niels Petersen, kan vinde sit 12. derby i Skandinavien søndag på Jægersro banen ved Malmø. Næsten alt lykkes for toptræneren, hvis heste i år har indløbet 2 mill. sv.kr. i Sverige samt 1 mill. no.kr. på Øvrevoll ved Oslo.

Niels Petersens håb i Svensk Derby om 3 mill.sv.kr. er den danskejede Bullof Wall Street (USA), der imponerede ved sin sejr i Voter løb. Den rides af stjerne-jockey Carlos Lopez med tre sejre i Svensk Derby.

Det er den hårdt satsende hesteejer JC Organization Aps i Nordsjælland, der står bag Bullof Wall Street. Foruden derbyfavoritten har JC Organization Aps flere andre chancerige heste til start på den svenske derbydag.

I det indledende løb for to-årige heste har stalden debutanten Wolfof Vancouver (Can) til start. En anden JC Organization hest er Gulfstream Tiger (USA), der er næstfavorit i Derby Sprint. Her er der 1/4 mill.sv.kr. i førstepræmie.

 

 

 

 

.


Ocho Rios sørgede for dansk sejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

09-07-20: Den 9-årige danske Ocho Rios sejrede torsdag på Øvrevoll banen ved Oslo. Ocho Rios er opdrættet af Stutteri Hjortebo og trænes af Henrik Engblom i Sverige.

Førstepræmien var 30.000 no.kr. I sadlen var topjockey Elione Chaves. En anden topjockey Carlos Lopez rundede en million no.kr. i indredne præmier ved bl.a. at vinde med Cockney Cracker (FR), der tjente 35.625 no.kr. ved sejren.

Queen Rouge vinder med Oliver Wilson Dansk Derby 2019. (Foto: KGImages)


Brocco (Ire) gentog sejren i Odense

Af Jens Erik Holdgaard

 

09-07-20: Den irske hest Brocco gentog torsdag sin sejr fra i fjor i Goffs UK Stakes på Galopbanen i Odense. I sadlen var jockey Maikel Narvaez Bravo, Brocco trænes af Sandie Kjær, der også ejer den fine hest.

Førstepræmien var 30.000 kr. - En kommende opgave kunne være Fyensløb, idet Brocco trives godt på banen i Odense, sagde Sandie Kjær til bane-intervieweren.

Sejr nr.15

Den nu 10-årige Borodino, der havde Le Tølbøll i sadlen, tog i 2. løb, H.C.Andersen løbet, sin karriere-sejr nr.15 i 75 starter. Garcon og Daurehøj Carlras fulgte på de næste pladser.

Formjockey´en Oliver Wilson sejrede to gange, med Brian Wilson-trænede Inspirator og Princess Tina. 


Queen Rouge er favorit

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

Sidste års danske derbyvinder, Queen Rouge, har en stor vinderchance i Margareta Wettermarks Mindeløb søndag på den svenske derbydag på Jægersro. Over distancen 1.730 m dystes der om en førstepræmie på 207.500 sv.kr.

I programtipset er Marc Stott-trænede Queen Rouge vurderet som næstbedste chance efter Nouvelle Lune, der topper med handicappet 88 foran Queen Rouge på 87. Vi regner dog Queen Rouge som favorit.

En anden dansktrænet hoppe Nascetta (Ire) fra Bent Olsens stald er blandt de chancerige i Malmø Stads Pris om 250.000 sv.kr. Distancen er ligeledes 1.730 m. Nascetta (Ire) kommer med en frisk sejr fra Klampenborg og kan måske fortsætte de positive takter på dirttrack´en.

 

 

Den ny-importerede Doubbel Brandy (i midten) med Rafael Oliveira. (Foto: Kim Gudmand)


Ny import til Bent Olsen

 

Af Kim Gudmand

 

07-07-20: Klampenborg: Der er liv i træner Bent Olsens stald i Klampenborg fra tidlig morgen til kl.14-tiden. Med over 50 heste i boksene er der mange heste at tage sig af, og der er altid mange hestefolk på besøg.

En af staldens trofaste hesteejere Lone-Kaj Olsen har lige købt en ny hest på auktion i Doncaster i England. Den ankom i søndags og skal hedde Doubbel Brandy, og den er begyndt at træne med to andre af staldens heste.

Bent Olsen-trænede Grey Flash - starter i Svensk Derby om 3 millioner kr. på søndag. (Foto: Kim Gudmand)


Danskejet derbyfavorit

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

07-07-20: Den danskejede USA-hest Bullof Wall Street er favorit i Svensk Derby søndag på Jægersro om 3 millioner sv.kr. med 1,5 millioner sv.kr. til vinderen. Bullof Wall Street er med handicappet 90 Jægersro-programmets favorit.

Der er dog en lille tvivl om Bullof Wall Street´s formåen på den 2.400 m lange distance, tidligere har den brilleret over middeldistancer. Hesten trænes af Niels Petersen, der for tiden er i søgelyset på grund af dopingsagen med Yougotthelook, der også skulle have startet i det svenske derby.

Endnu en hest i derbyfeltet Grey Flash er ejet herhjemme af Lone-Kaj Olsen. Grey Flash (USA) er udset til at kopiere staldkammeraten Red Cactus´derbysejr fra i fjor, men formen er lidt tvivlsom. Grey Flash har løbet placeret i den svenske derbytest og i Norsk 2,000 Guineas og er vurderet til handicappet 83. Den er seedet fjerdesidst i programtipset. Til gengæld er den lange distance nok et plus for Grey Flash.

 

 

 


Irske heste gjorde rent bord

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

05-07-20: Galopheste opdrættet på den grønne ø, Irland, har et godt renomme. Det er bestemt ikke uden grund, det viste sig endnu en gang i Chantilly, der er beliggende ca. 30 km fra Paris. Her  gjorde irskopdrættede heste rent bord og tog stikket hjem i Prix du Jockey Club, det franske derby, og i Prix de Diane, det franske Oaks.

I derbyet var det John Gosden-trænede Mishriff (Ire), der med 1 3/4 længde henviste The Summit til 2. pladsen. Førstepræmien beløb sig til ca. 4 millioner kr. Vinderen blev redet af I. Mendizabal.

Fancy Blue (Ire), trænet af D. O´Brien, fuldendte den irske succes ved at vinde hoppernes derby, Prix de Diane, med 2,7 mill kr. til vinderen.

 

 

 

 

 

Jockey Oliver Wilson - vandt søndag i Gøteborg med Sir Macken. (Foto: Kim Gudmand)


Dansk sejr i Gøteborg, Oliver kom igen

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

05-07-20: Never give up! Det motto hylder Oliver Wilson åbenbart, for selv om han med Sir Macken i opløbet  på Gøteborg banen faktisk var passeret af en konkurrent, gav han ikke op , kom igen og vandt løbet med en 1.præmie på 24.900 sv.kr.

Løbet indgik i Ole Larsens Young Riders Championship, og det må have glædet den nu pensionerede Ole Larsen at følge Oliver Wilsons ridekunst.

Klampenborg-træneren Helle Christensen er en trofast gæst med sine fem heste i Gøteborg. Søndag snuppede hun en god 2. præmie på på 24.000 sv.kr. med Tool Box Carlras. Med Nora Hagelund-Holm kom Tool Box Carlras i en flot finish og var kun slået med 1/2 længde af Last Reference og Anna Pilroth.

Samlet har Helle Christensens stald indtjent ca. 114.000 sv.kr.

 


Tristan Torkdal skiftet til Bent Olsen

 

04-07-20: Den tre-årige Tristan Torkdal (USA) har skiftet træner til Bent Olsen. For nylig sluttede Tristan Torkdal på en god 2. plads. Ejeren Ole Torkdahl har også den ustartede Isolde Torkdal i træning hos Bent Olsen.

j.e.


Positiv dopingprøve på Ugotthelook

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

04.07.20: Derbyhåbet Ugotthelook hos træner Niels Petersen på Øvrevoll er testet positiv efter et løb 7. maj. Det oplyses på Øvrevolls hjemmeside.

I både A-og B-prøven blev der fundet stoffet acepromazin, der forekommer i midlerne sedalin og plegicil.

Sagen er nu under udredning. Men resultatet af løbet 7. maj er allerede blevet korrigeret. Efter "sejren" på Øvrevoll  har Ugotthelook sejret på Jægersro ved Malmø og hesten var regnet blandt favoritterne i Svensk og Norsk Derby.


Rue Royale (FR) til Inge Mette Dejgaard

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

02-07-20: Den franske galophest Rue Royale har skiftet træner til Inge Mette Dejgaard, der hermed har otte heste i stalden. Rue  Royale var i få starter tidligere i år bl.a.nr.to, men senest i Derby Test sluttede den uplaceret.

Rue Royale er et af de sidste afkom efter den berømte Sinndar, der i Aga Khans farver bl.a. vandt det britiske The Derby, Irish Derby samt Prix de l Árc de Triomphe. I avlen blev den fader til over 200 vindere.

Jockey Jan-Erik Neuroth - afløser senere sin far Wido Neuroth som træner. (Foto: Kim Gudmand)


Afløseren for Wido er fundet

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

02.07.20: Den mangeårige norske toptræner Wido Neuroth er inde i sit 72. år og ifølge Øvrevolls hjemmeside vil han trække sig tilbage, når han runder sin 80. klassiske sejr. Samlet har hans heste triumferet i 20 derbies og i alt i 79 klassiske løb.

Stalden fungerer 100 pct. For nylig indløb Wido Neuroths heste næsten 900.000 sv.kr. på Bro Park, og træneren går efter mindst en derbysejr yderligere.

I dag er Wido Neuroth en legende i Skandinavien. Han kom til Norge fra Duisburg i 1963, og selvfølgelig slipper han nødig tøjlerne.

Afløseren er imidlertid fundet - det er hans søn Jan-Erik, der er en meget dygtig jockey. Uheldigvis styrtede han for nylig med sin hest under morgentræningen på Øvrevoll og efterfølgende fik han isat en stålplade. Ved styrtet punkterede han lungen på grund af et brækket ribben. Nu venter der en længere rekonvalescens, inden han kan begynde som træner.

 

 

Jockey Oliver Wilson efter derbysejren med Queen Rouge - onsdag vandt han med Ruby Tuesday. (Foto: Kim Gudmand)


Ros til Oliver Wilson i Norge

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

01.07.20: Der var ros til Oliver Wilson, da han vendte tilbage til vinderpaddocken efter sejren med Ruby Tuesday, der nu tog sin første sejr i karrieren. Træner Niels Petersen kunne med tilfredshed følge, at Oliver i opløbet fandt vej i inderbanen og skød sikkert frem til slut. Det var virkelig flot finishridning, den unge danske jockey her viste.

Oliver Wilson var kaldt op til Øvrevoll som vikar for den udelukkede staldjockey Carlos Lopez. I de næste to ridt med Kildare (Ire) og Meandyoutwo (FR) klarede Oliver to fine 2. pladser, og da Lunchgaloppen var slut, kunne bogføres et samlet præmiebeløb på 75.939 no.kr. 

På søndag gæstespiller Oliver Wilson med Søren Jensen-trænede Nokengang på Gøteborg Galopbane.

 

 

 

Carlos Lopez er udelukket i 3 løbsdage for at krydse bane på Bro Park. (Foto: Kim Gudmand).


Oliver Wilson vikarierer for Lopez

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(30.06.20) Da topjockey Carlos Lopez er udelukket i 3 løbsdage, vikarierer danske Oliver Wilson for ham hos den danske træner Niels Petersen ved Lunchgalop onsdag på Øvrevoll banen ved Oslo.

Han er i sadlen på Ruby Tuesday (Swe), Kildare (IRE) samt franskopdrættede Meandyoutwo.

I lørdags vandt Oliver Wilson med derbyvinder Privilegiado det traditionsrige Oslo Cup, og nu fortsætter samarbejdet med Niels Petersen.

 

 

Topjockey Jacob Johansen - vandt fire løb på Bro Park. (Foto: Kim Gudmand).


Jacob Johansen i hopla

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(28.06.20) Topjockey Jacob Johansen var rigtig i hopla søndag på Bro Park, hvor han sejrede i fire løb og indtjente mere end en halv million sv. kr. til hesteejerne. Med derbyhåbet Harry indledte han sin sejrsstime og gik til tops i Bro Park Trial med en 1. præmie på 400.000 sv.kr.

Han fortsatte med All my Lovin i Sunday Special til 50.000 sv.kr., fulgte op med Karen from Finance i Broncehandicap til 24.400 sv.kr. og han sluttede af med Baby I´am Burning i et Maidenløb til 33.200 sv.kr.

Tidligere i år vandt Jacob Johansen det jyske derby med Speedman, og han er utvivlsomt inde i sit livs sæson.

 

 


Grey Flash nr. 5 i Norsk 2,000 Guineas

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(27.06.20): Danskejede Grey Flash var knebent slået til 5. pladsen i Norsk 2,000 Guineas og tjente 17.000 no.kr. til sin ejer Lone Kaj-Nielsen.

Det var Grey Flash´s første start på Øvrevoll Galopbane. Søndag den 12. juli venter en start i Svensk Derby, hvis distance 2.400 m nok passer bedre for Grey Flash end de 1.600 m. i Norsk 2,000 Guineas.

Norsk-trænede Nordic blev vinder af Norsk 2,000 Guineas før Royal Ambition og Sir Leo.

Den danske klassiske vinder Tassmania måtte nøjes med 5. pladsen i Norsk 1,000 Guineas bag årgangens suverænt bedste hoppe, Silent Night, med jockey Carlos Lopez. Silent Night trænes af Patrick Wahl på Bro Park.

 

Danskejede Learn by Heart sluttede på 2. pladsen i Oslo Cup og tjente 127.500 no.kr. (Privatfoto).


Oliver Wilson vinder Oslo Cup

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(27.06.20):  Den danske topjockey, Oliver Wilson, tog stikket hjem med den norske derbyvinder, Privilegiado, i Oslo Cup på Øvrevoll Galopbane. Det er den danske træner, Niels Petersen, der træner Privilegiado. Førstepræmien i Oslo Cup er 255.000 no.kr.

Eneste dansktrænede deltager Learn by Heart sikrede med jockey Rafael De Oliveira 2. pladsen til ejeren Lone Kaj-Nielsen og træner Bent Olsen. Andenpræmien beløb sig til 127.000 no.kr. Over stayerdistancen 2.400 m var Learn by Heart længe placeret sidst , men ind i opløbet kom den frem i inderbanen og dystede med Privilegiado om sejren. En fin præstation af Learn by Heart.

Som tredje fulgte norsk-trænede Pas de Secrets.

 

Nascetta (Ire) fører med Elione Chaves foran Sea the Shadow. (Foto: Kim Gudmand).


Millionhoppen Nascetta (IRE) i flot sejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(26.06.20): Lone Kaj-Nielsen måtte betale et stort millionbeløb for at få hammerslag for hoppen Nascetta (IRE) på auktion i Deauville i Frankrig. Men hidtil har resultaterne ikke været prangende, indtil i aftes på Klampenborg Galopbane.

Nascetta (IRE) var som forvandlet og førte hele vejen i et løb over 1.600 m. Gik i mål som helt overlegen vinder for jockey Elione Chaves.

"Hvis Nascetta kan vinde Oaks (hoppederbyet), er det ikke så dårligt," lød det fra championtræner Bent Olsen til bane-intervieweren.

Et andet af aftenens løb bød på sejr til Flemming Velin-trænede Frankels Kiss, der i sin anden start var forbedret for jockey Oliver Wilson. Frankel, verdens bedste galophest og aldrig besejret, er far til Frankels Kiss.

 

 

 

 


Margrethe "flyvende", stjernevinder i Klampenborg

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(26.06.20): Det var en sand fornøjelse at se, hvordan Margrethe kom "flyvende" og blev aftenens stjernevinder på Klampenborg Galopbane. Med ørene fremme kom den med jockey Oliver Wilson skydende langt ude i banen og forsvandt væk fra feltet, hvor Aristoteles og andelshesten Hongkong Honcho var de næste gennem målet.

Det var klasse, og som bekendt kan man ikke mere end vinde. Med 1.præmien på 27.000 kr. passerede Margrethe en årsindtjening på 200.000 kr. og en samlet indtjening på mere end en 1/2 million kr.

 

 

 


Ugotthelook klar til Svensk derby

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(24.06.2020): Ugotthelook (FR) sejrede onsdag sikkert på Jægersro og synes nu klar til start i Svensk Derby 12. juli. I det lille felt på kun tre heste sluttede Malbec på andenpladsen foran Reine de Vega.

Over distancen 2.200 m. fik Ugotthelook (FR) et roligt løb af sin jockey Carlos Lopez, og den viste gode stayerevner i denne generalprøve til derbyet.

Hesten trænes af Niels Petersen på Øvrevoll, der tillige har Bullof Wall Street med i Svensk Derby. Bullof Wall Street kommer med en frisk triumf fra Voter løb over middeldistance.

Carlos Lopez tog også stikket hjem med I Kirk i et 1.000 m løb, hvor der var 49.800 sv.kr. i 1.præmie.

i skoven for at blive glad igen, foto er fra tirsdag. (Foto: Kim Gudmand).


Red Cactus skal blive glad igen

 

Af Kim Gudmand

 

(24.06.20): Sidste års svenske derbyvinder, Red Cactus, kommer ikke til start i Oslo Cup lørdag aften som ellers planlagt. Træner Bent Olsen sender til gengæld millionhesten Learn by Heart til Oslo Cup.

Olsen er ikke tilfreds med Red Cactus, så han får lange rolige ture i skoven til at blive glad igen.


Øvrevoll Galopbane øger præmier

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(23.06.20): Øvrevoll Galopbane ved Oslo øger nu præmierne med 25 %. Samtidig opgraderes træningsfaciliteterne.

Som følge af store tab af kommercielle indtægter på grund af corona-krisen har Øvrevoll p.t. en anstrengt økonomi, men nu tilføres banen 8 millioner no.kr. fra staten. Beløbet fremkommer af en fritagelse af statsafgiften på spille-omsætningen.

Herhjemme og i Sverige er banerne  er banerne ligeledes udfordret på drifts-økonomien, idet løbene afvikles med få eller ingen tilskuere.

 

 

 

 


Derbyhåbet Ugotthelook til Jægersro

 

(22.06.20) Forventningerne er store til Ugotthelook (FR) fra den danske træner Niels Pedersens stald. For et stort beløb blev den importeret til Norge, hvor den tidligere i år debuterede med at vinde. Målet er en start i Svensk og Norsk Derby.

Hvis Yougotthelook skal nå at blive klar til Svensk Derby 12. juli, skal den helst levere en god præstation onsdag på Jægersro. Her skal den kostbare hest ud over 2.200 m. Den møder tre konkurrenter, bl.a. staldkammeraten Possession (FR) samt Wido Neuroth-trænede Reine  de Vega. Sidste starthest er Malbec.

Jockey Carlos Lopez er i sadlen på Yougotthelook, mens Elione Chaves tøjler Possesion.

j.e.

 

 


DanskeTop-5-trænere: Bent Olsen i føring

 

(22.06.20): Nu hvor sæsonen er godt i gang, publicerer Galopnyt.dk Top-5-listen over danske trænere. Bent Olsen, der har 55 heste i stalden, er i føringen foran den jyske træner Marc Stott.

Ny på listen er Kaj Sørensen, der triumferede i Jysk Derby med Speedman.

Her er listen:

1. Bent Olsen              1.021.470 kr.

2. Marc Stott                  796.231 kr.

3. Søren Jensen            315.404 kr.

4. Brian Wilson              314.960 kr.

5.  Kaj Sørensen            278.900 kr.                  

 

My Jamil (midt i banen) går frem og vinder 2-årspremieren i Klampenborg. (Foto: KGIMAGES).


Starlight Runner knebent besejret i Gøteborg

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(21.06.20): Dansktrænede Starlight Runner førte til kort før mål i et sprinterløb søndag i Gøteborg, men lige til slut kæmpede Seven Emirates sig forbi og vandt med hovede. Starlight Runner ejes og trænes af Helle Christensen i Klampenborg. Andenpræmien var på 15.936 sv.kr.

To andre Helle Christensen-trænede heste, Tool Box Carlras og Bambino, opnåede placeringer som henholdsvis tredje og femte. Og inklusive Starlight Runners præmie kunne Helle Christensen bogføre en samlet præmiehøst på 24.734 sv.kr.

Den nyslåede million-træner, Bent Olsen, er allerede på vej mod den næste million kr. Med Mintaka placerede han sig som tredje i Fred Armstrong Cup og sikrede en præmie på 10.956 sv.kr.


Til lykke, Kevin Stott!

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

 (20.06.20): Det er bestemt ikke hver dag, en dansk jockey vinder et galopløb med en 1. præmie på 1,2 mill. kr. Men lørdag i det berømte meeting, Royal Ascot, oplevede Kevin Stott dette sjældne moment, da han i hård kamp med andre klassejockeys sejrede med Hello Youmazain i Gruppe I-løbet Diamond Jubilee Stakes.

Sejr til dronningen

For første gang i Royal Ascots historie blev løbene afviklet uden tilskuere. End Ikke den britiske dronning, 94-årige Elizabeth II, var til stede. Hun måtte følge løbene i TV og kunne glæde sig over, at en af hendes egne heste, Tactical, sejrede i 2-årsløbet, Windsor Castle Stakes.


My Jamil lyste op i 2-årspremieren

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(21.06.2020): Med et reduceret felt på kun 4 heste var forventningerne til 2-årspremieren lørdag i Klampenborg ikke så store, men en af deltagerne, My Jamil, leverede med Jacob Johansen en flot præstation ved at vinde med fem længder foran Amazonit og Fool´s Gold.

Et virkelig lyspunkt, der lover godt for fremtiden for Bettina Andersen-trænede My Jamil. 2-årspremieren blev også en flot start for avlshingsten Al Shemali, som tidligere blev importeret til Danmark, og som er stationeret hos den mangeårige opdrætter Berner Olsen på Sjælland.

Fools Gold, der blev tredje, er også efter Al Shemali, så der var tale om næsten 100 pct. succes for den ny avlshingst.

 

 

 

 

 

 


New Target sikker vinder i Derby Test

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(20.06.20) Bent Olsens stald kom over en million kr. i indtjente præmier, da New Target sejrede sikkert i Derby Test lørdag i Klampenborg. Der var aldrig tvivl om udfaldet, selv om Ina sluttede godt af til 2. pladsen.

Over distancen 2.200 m - 200 m kortere end i derbyet  - viste New Target gode stayer-evner, og sammen med staldens andre tre-åringer, The Maestro, Laban og Follow Me, sættes kursen nu mod derbyet.

En anden fin tre-åring Grey Flash går mod Norsk 2.000 Guineas 27. juni på Øvrevoll foruden Svensk Derby og Norsk Derby. "Vi tager starten i Norsk 2.000 Guineas, så hesten kan lære banens skarpe sving at kende," sagde Bent Olsen til Fastnetracing.

Staldens topnavne Red Cactus og Learn by Heart er begge med i den foreløbige liste til Oslo Cup, der også er på programmet 27. juni.

 


Succes for Helle Christensen

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(18.06.2020): Final Experiment (den) sikrede en dansk sejr torsdag på Øvrevoll Galopbane. Med lærlingen Willa Synnøve M. Schou i sadlen vandt Final Experiment sikkert med 3,75 længde over distancen 2.400 m. Førstepræmien var 20.500 no. kr.

Final Experiment, der trænes af Helle Christensen i Klampenborg, skød frem i opløbet og var fuldstændig overlegen. Træneren fik endnu en præmie med til Danmark, da Screwbox Carlras var femte i en afdeling af Ole Larsens Young Riders Cup. Femtepræmien var 2.400 no.kr.

 


Gulfstream Tiger tog sin 4. sæson-sejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(17.06.20): Danskejede Gulfstream Tiger (USA) indfriede forventningerne og tog sin 4. sejr på stribe onsdag på Jægersro. Med Oliver Wilson i sadlen vandt Gulfstream Tiger sikkert med hals foran Ventura Destiny og Lars Kelp-trænede You only live Once.

Samlet var det Gulfstream Tigers femte karriere-sejr, og den sigter nu på start i Derby Sprint 12. juli på Jægersro. Med 1. præmien på 41.500 sv. kr. indtager den danske ejer, JC Organization i Nordsjælland, nu 3. pladsen på listen over de mest vindende hesteejere i Sverige med et præmiebeløb på 788.695 sv.kr.


Nu må der være 500 tilskuere på Galopbanen

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(17.06.20): Der må nu være i alt 500 tilskuere på Klampenborg Galopbane. Det skyldes, at der er åbnet op for, at der til kulturelle begivenheder, herunder løbsdage i Klampenborg, må være deltagelse af 500 tilskuere.

Tidligere har der været adgang for 170 tilskuere, der primært har været nødvendige for at løbene kunne afholdes. Og med den nye tilladelse er der altså mulighed for at lukke yderligere 330 tilskuere ind på området. Det vil kunne ske lørdag, hvor bl.a. Derby Testen er på programmet.

Disse ekstra tilskuere er underkastet en række restriktioner. Nærmere info gives på Klampenborg Galopbane.

 


Femte sejr til Gulfstream Tiger?

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

Den i år ubesejrede, danskejede Gulfstream Tiger (USA) jagter sin femte sejr onsdag på Jægersro Galopbane. Over distancen 1.200 m dyster Gulfstream Tiger med bl.a. Lars Kelp-trænede You only live Once, der efter tre starter i Dubai nu får sin skandinaviske debut med jockey Nicolaj Stott.

Begge heste vurderes til handicaptallet 83, men i sin nuværende form er Gulfstream Tiger favorit. Det er den danske hesteejer, JC Organization, der ejer Gulfstream Tiger. En anden succesrig hest fra JC Organization er Bullof Wall Street, vinder for nylig af  Voter løb til 600.000 sv.kr.

 

Den succesrige jockey Carlos Lopez sejrede bl.a. med danskejede Kick On i Stockholm Stora Pris. (Foto: Kim Gudmand)


Carlos Lopez udelukket 3 dage, krydsede bane

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

Topjockey Carlos Lopez var rigtig i hopla i går på Bro Park ved Stockholm, hvor han sejrede i to storløb, svensk 1,000 Guineas med Silent Night til en præmie på 700.000 sv.kr. og danskejede Kick On til en præmie på 600.000 sv.kr. i Stockholm Stora Pris.

Han var også godt med i 1. løb med danskopdrættede Kasai, der sluttede på 3.pladsen. Men dommerne var ikke tilfredse med, at Carlos Lopez i opløbet krydsede bane. Jockeyen blev derfor udelukket i 3 løbsdage, 28. juni, 1. juli og 5. juli.

En anden jockey, Rafael de Oliveira,  blev med danskejede Learn by Heart ligeledes udelukket i 3 løbsdage. Desuden fik han en bøde på 3.000 sv.kr. De Oliveira brugte ifølge dommerne pisken forkert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Learn by Heart sluttede på 4.pladsen i Stockholm Stora Pris efter danskejede Kick On. (Privatfoto)


Store danske triumfer i Stockholm, indløb 860.000 sv.kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(14.06.20) Den importerede britiske galophest, Kick On med Carlos Lopez, kunne overraskende sejre ret sikkert søndag i Stockholm Stora Pris med en 1. præmie på 600.000 sv.kr.

Ejer af Kick On er Ingemarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen, Stutteriet Elkær i Malling syd for Aarhus. Et af de mest succesrige danske stutterier i mange år. I en dyst med bl.a. den britiske toptræner John Gosden  fik de hammerslag for Kick On for et stort millionbeløb.

"Elkær stutteri ville være med i vintermeetinget i Dubai, og bl.a. derfor købte de Kick On," oplyses det i  svensk TV.

Kick On klarede sig meget flot i fjor, og efter indkøbet blev den sendt i træning hos den danske træner Niels Petersen på Øvrevoll ved Oslo.

Al begyndelse er svær, og i sin skandianviske debut "floppede" Kick On. Man siger, at en dårlig generalprøve giver en god premiere, og det gamle mundheld holdt stik, da Kick On sikrede sejren i  Stockholm. Den danskejede hest lå lidt nede i feltet, men jockey Carlos Lopez fandt vej næstinderst i banen og gik sikkert frem i opløbet.

Længe førende Duca di Como var træt, og da den danske næstfavorit King  David kom i yderbanen med Oliver Wilson, var løbet tilsyneladende afgjort. Men så dukkede Kick On op og snuppede førstepræmien på 600.000 sv.kr.

Marc Stott-trænede King David blev nr. to og tjente 200.000 sv.kr. Duca di Como holdt til tredjepladsen foran Bent Olsen-trænede Learn by Heart, der indløb 60.000 sv.kr. Så i alt 860.000 sv. kr. af præmiesummen på en mill. sv.kr. gik til danske hesteejere. En meget stor triumf.

 

 

 

 

 


Tre løb aflyst i Aarhus

 

(13.06.20) Jydsk Væddeløbsbane ved Aarhus blev lørdag ramt af et skybrud, og de tre sidste løb blev derfor aflyst.

Baneudvalget traf beslutningen, da der efter afviklingen af 5. og 6. løb Jydsk derby, ikke mere var noget fast at træde i for hestene. Det var derfor farligt at ride på banen.

j.e.

Speedman (th) (blå hue) - triumferede i Jydsk derby med Jacob Johansen. (Foto: Kim Gudmand).

Jockey Jacob Johansen - triumferede i Jysk Derby med favoritten Speedman. (Foto: Kim Gudmand)


"Speedman har et hjerte af guld"

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(13.06.20): Efter et mesterligt ridt af jockey JacobJohansen speedede Speedman til sejren i Jydsk Derby på banen i Aarhus.

- Der var lidt at træde i for Speedman efter regnvejret. En cadeau til hesten, der har et hjerte af guld, lød det fra Jacob Johansen til fasttrack racing. Fra startspor nr. 1 fik vi et løb lidt nede i feltet, og da vi nåede opløbssvinget, var der ikke så meget mere i Speedman. Men det er en ærlig hest, og på de sidste 200 m rykkede den frem til sejren.

Speedman er nu blandt de hotte favoritter til derbyet i Klampenborg, hvor distancen er 2.400 m eller 200 m. længere end i Jydsk Derby. Måske er Speedman bare sin årgangs bedste hest.

Det er den lokale træner Kaj Sørensen, der er manden bag Speedman. Opdrætter og ejer er Stutteri Poulsensminde med flere.

Med 1. præmien på 218.000 kr. er Speedman nu vinder af 486.000 kr. Det var hestens femte sejr i 11 starter.

På pladsen efter Speedman fulgte outsideren Springtime Carlras, der kommer fra den nystartede træner Rikke R. Bonde. Med 2. præmien på 109.000 kr.. opnåede hun nu sit hidtil bedste resultat.

Bettina Andersen-trænede Sea the Shadow blev tredje før Bent Olsens to deltagere The Maestro og Bernhard, der desværre kom slemt til skade.

The Maestro førte længe an, men måtte slippe taget lige til slut.

 

 

 

 

 

 

 

Den svensk derbyvinder Red Cactus - er foreløbig meldt i Oslo Cup 27. juni. Foto: Kim Gudmand)


Derbyvinder Red Cactus til Oslo Cup

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(11.06.20): Sidste års svenske derbyvinder, Bent Olsen-trænede Red Cactus, er blandt de foreløbig anmeldte til Oslo Cup med 255.000 no.kr. i 1.præmie over distancen 2.400 m på Øvrevoll.

Staldkammeraten Learn by Heart er også blandt de anmeldte, ligesom det norske fænomen Square de Luynes og fynsktrænede Ginman.

Torsdag på Øvrevoll vandt topjockeyén Elione Chaves med svensktrænede Fast and Free, der tjente 28.000 kr. Jockey´ens ridekunst bragte sejren i land.

Den danske jockey, Mark Larsen, gør sig stadig godt bemærket. Torsdag sikrede han 2.pladsen med Chol Rious (den) til 12.000 no.kr.

 

Bent Olsen med sin kandidat til Jysk Derby: The Maestro. (Foto: Kim Gudmand)

The Maestro med sin træner Bent Olsen - er med i Jysk Derby. (Foto: Kim Gudmand)


Interview med Bent Olsen: Stalden har flere store chancer

 

Af Kim Gudmand

 

(11.06.20): Klampenborg: Galopnyt.dk har interviewet championtræner Bent Olsen og spurgt ham om staldens chancer i lørdagens løb i Aarhus og på Bro Park søndag ved Stockholm. 

I Aarhus er det jyske derby på programmet, mens Stockholm Stora Pris om 1 million sv.kr. er årets højdepunkt på Bro Park.

I Aarhus har Bent Olsen otte heste heste til start:

1. løb: 2 Acapello: - Regner med stor chance for at vinde, havde fire længder senest.

             -  6 Stoneeye´s Kitten: - Meget hurtig fra start, men 1550 m måske for langt.

4. løb: 9 Sankt Peder: - Vandt jysk derby 2019, er med der oppe på stregen.

5. løb: 2 Prinsese Kia: - Regner med topplacering. Hun har fundet formen.         

6. løb: Jysk Derby: - 2 The Maestro: - Ret stor kapacitet og regner med stor vinderchance.

         - 4 Bernhard: - Kan det hele, men det vil ikke rigtig løse sig for ham trods rigtig stor kapacitet.

7. løb: 2 Wonder Why: - Har ikke virket, men nu i billigt selskab.

9. løb: 6 Targaryen: - Regner med at være mellem de 3 i dette selskab.

 

På Bro Park har Bent Olsen 3 heste til start:

 

4. løb: 8 Nascetta: - Tophest, hvis den bruger hovedet. Kapacitet til at løbe helt op.

5. løb: 11 Laban: - Den kan vinde dette løb, træner godt.

6. løb: 2 Learn by Heart- Den vandt sidste år før King David og har stor chance igen.

(Uden ansvar).


Duca di Como eller King David?

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(11.06.20): Det bliver ikke meget bedre: Skandinaviens to bedste  heste på mellemdistancen, Duca di Como og King David , mødes i en lige duel søndag i Stockholm Stora Pris over 1750 m. Ifølge handicapperen bliver det dødt løb, idet begge heste har fået formtallet 96.

Elione Chaves er med en præmiesum på 2.168.715 sv. kr. den mest vindende jockey i Skandinavien. Han er i sadlen på Duca di Como, mens det danske es, Oliver Wilson, med en indtjening på 1.159.905 kr. rider King David.

Græsbanen er nok et lille plus til Marc Stott-trænede King David, mens front-runneren Duca di Como fra norske Cathrine Erichsen er som en fisk i vandet på dirt track.

Elkær Stutteris importerede Kick On med Carlos Lopez er løbets "dark horse". Den vurderes til 94, men var slået i sin debut.

Sidste års vinder, Learn by Heart, leder efter vinderformen og sammen med Flemming Velins Christmas og Ginman søger den en præmie.

 

 

Sidste års derbyvinder Oliver Wilson - han har chance med King David i Stockholm Cup. (Foto: Kim Gudmand)


Jan-Erik Neuroth på hospitalet

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(09.06.20): Den norske topjockey,  Jan-Erik Neuroth, styrtede i morges med hesten Nouvelle Lune på Øvrevoll og pådrog sig brud på læggen, fik et slag over det ene øje og blev kørt på Ullevaal sygehus i Oslo.

"Nouvelle Lune var ude i et træningsarbejde inden Stockholm Cup på søndag, da hesten pludselig trak ind mod rails, styrtede og endte i grøften. Uheldigvis fik Jan-Erik Neuroth ikke benet ud af bøjlen og han måtte hjælpes fri, " oplyser hestens træner Wido Neuroth, der er far til Jan-Erik Neuroth, til Øvrevolls hjemmeside.

Nærmest mirakuløst slap Nouvelle Lune uden men, muligvis slugte den sin tunge og kunne ikke få luft.

Rapporterne fra sygehuset lyder foreløbig på, at det ser nogenlunde ud med Jan-Erik Neuroth, der ofte gæstespiller på Klampenborg Galopbane.

 

 


Bent Olsen holder føringen

 

(08.06.20): Sidste års championtræner, Bent Olsen, er i føringen på den danske Top-5-liste. Ny nr.to er Marc Stott, der har fået en kanonstart på sæsonen med sejre til King David og Queen Rouge.

Her er Top-5-listen for de førende danske trænere pr. 8. juni:

1. Bent Olsen                763.614 kr.

2. Marc Stott                 618.435 kr.

3. Brian Wilson             296.586 kr.

4. Søren Jensen           282.867 kr.

5. Bettina Andersen    139.509 kr. 

På de to næste pladser følger: nr.6 Lars Kelp 87.495 kr. og nr.7 Flemming Velin 86.740 kr. Bemærk, at svenske og norske trænere ikke er med på listen.

j.e.

 

 

 

 

I sin boks i Bent Olsens stald står Grey Flash hver dag med et massage apparat, der hjælper mod ømme muskler. (Foto: Kim Gudmand).

Grey Flash klarede en 4.plads i derby test på Jægersro. (Foto: Kim Gudmand).


Grey Flash nr. 4 i svensk derbytest

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(07.06.20) Hver dag i boksen i træner Bent Olsens stald i Klampenborg står Grey Flash med et massage apparat på ryggen. Det skal hjælpe på nogle ømme muskler.

Hvor meget det hjælper, vides ikke, men i hvert fald blev gråskimlede Grey Flash en knebent slået nr.4 i Svensk derby test til den svenske træner Lennart  Reuterskiøld jr.´s trio, Marieappel, Sel Sea og Tille in Action.

For de fleste deltagere var det første gang, de var ude over derbydistancens 2.400 m. Desuden var det første start i år for Grey Flash i Skandinavien. Den skal nok forbedre sig noget, hvis den skal have vinderchance i det svenske derby i august.

Dagen sluttede med dansk sejr, da Brian Wilson-trænede Mystic Town gik sikkert frem og sejrede med formjockey Oliver Wilson. Der var lige knap 50.000 sv.kr. i 1. præmie.

 

 

 


Dansk triumf til 600.000 sv.kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(07.06.20): "Utrolig morsomt. Nu fungerer hesten igen. Det var en enorm præstation," jublede den danske træner Niels Petersen efter Bullof Wall Street (USA) ´s store triumf i Voter løb på Jægersro.

Bullof Wall Street førte fra start til mål med Klampenborg-jockey´en Rafael de Oliveira.

Sejren kom helt bag på de svenske spillere, idet Bullof Wall Street gav odds 18,06. Den flotte fuks ejes af den hårdt satsende danske hesteejer, The JC Organization, i Nordsjælland, der købte Bullof Wall Street for 75.000 euro (559.000 kr) på Goffs auktionen. Førstepræmien var 600.000 sv.kr.

Efter et mislykket gæstespil i vinter i Dubai skiftede Bullof Wall Street træner fra Francisco Castro til Niels Petersen på Øvrevoll i Norge. Og i debuten på Øvrevoll for nylig sejrede den sikkert.

Bull of Wall Street går antagelig efter en start i Svensk derby om en million sv.kr. "Præstationen her på 1730 m. tyder på, at hesten står derbydistancen 2.400 m.," vurderer Niels Petersen.

Lars Kelp-trænede General de Vega sluttede på femtepladsen efter et lidt uheldigt løb og tjente 60.000 sv.kr. I et andet løb var en anden Lars Kelp-trænet hest, Semiramis, nr.3 til en præmie på 11.000 sv.kr.

 

Derbyvinder Queen Rouge - vandt flot i sæsondebut i Breeders Cup. (Foto: KG Images).

Queen  Rouge sigter på gruppeløb i Europa

 

Af Jens Erik Holdgaaard

 

(06.06.20): Queen Rouge med jockey Oliver Wilson kom, så og sejrede i Breeders Cup i Klampenborg - og med 1.præmien på 250.000 kr. rundede Karin Sallings derbyvinder en samlet præmiesum på 2,5 mill. kr.

Queen Rouges træner Marc Stott udtalte til Fasttrackracing: "Det var en god start på sæsonen, jeg er lettet over, at det gik så godt. Vi sigter nu på nu på start i gruppeløb i Europa."

Spænding om udfaldet var der aldrig rigtig. Fra sin udvendige startplads var Queen Rouge hurtigt velplaceret, og i opløbet gik den sikkert frem og sejrede foran Søren Jensen-trænede Margrethe og Aperola, også fra Marc Stotts stald, samt Silverstorne.

"Queen Rouge løb udvendigt i banen, hvor hestene fik bedre fast. Jeg ventede bare på at kunne gå frem i opløbet," lød det fra jockey Oliver Wilson til bane-intervieweren.

I alt fik Madame Fernandes, pseudonym for Karin Salling, tre sejre til en samlet præmie på 292.000 kr.

Foruden Queen Rouge var det Prince Valiant samt Tante Tove, trænet af Søren Jensen, der med jockey Oliver Wilson sørgede for det flotte hattrick. Prince Valiant måtte dog dele sejren i dødt løb med Fast Companion fra Brian Wilsons stald.

 

 

 

Lars Kelp på Meydan i Dubai, hvor General de Vega var en fin nr. 3. Søndag er General de Vega med i Voter løb om 600.000 sv.kr. (Privatfoto)


General de Vega går efter 600.000 sv.kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(04.06.20) Voter løb søndag på Jægersro byder på et gensyn med Lars Kelp-trænede General de Vega, der er med i dysten om 1. præmien på 600.000 sv.kr. Efter en fin og let sejr fornylig i Klampenborg er "Generalen" vurderet til et højt handicaptal, 84, og i programtipset nævnes den som tredjebedste chance efter storfavoritten Nocentsinkentucky og Yoker.

Danskejede Bullof Wall Street samt Auenfyrst fra Norge er også gode chancer i løbet over 1.730 m. Lars Kelp har tillige den 4-årige hoppe Semiramis til start i Sunday Special. Semiramis er tredje i programtipset.

Sluttelig er Brian Wilson-trænede Mystic Town favorit-tippet i det afsluttende handicap over 1.200 m.


Dansk sejr i Gøteborg

Toolbox Carlras sørgede for dansk sejr forleden på banen i Gøteborg. I sadlen var Thea Hildebrandt, der kom i mål langt foran konkurrenterne. Førstepræmien var 20.000 sv.kr. Ejer af Toolbox Carlsras er Helle Christensen, der også træner hesten.

j.e.


Grey Flash i Svensk Derby Trial

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

Bent  Olsen-trænede Grey Flash får med jockey Elione Chaves sin skandinaviske sæsondebut søndag i Svensk Derby Trial på Jægersro ved Malmø.

I vinter gæstespillede den gråskimlede Grey Flash på Meydan i Dubai og var bl.a. tredje og femte. Nu er sigtet indstillet på Svensk Derby, som staldkammeraten Red Cactus vandt i fjor.

Opgaven søndag er ikke helt nem, selv om Grey Flash er noteret for handicaptallet 85. Det er første gang, Grey Flash skal ud over derbydistancen 2.400 m, og hesten er næppe på toppen af sin formåen efter flere måneders løbspause.

Hjemmebane-håbet er styrkefænomenet Sel Sea med Jacob Johansen, der vandt i sin debut og fik handicaptallet 81. Fra Norge kommer millionhesten Ugotthelook, der også vandt sin debut på Øvrevoll.

 

 


10. sejr til King David i Golden Mile

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(30.05.20): Madame Fernandes King David triumferede i stor stil i Golden Mile på Klampenborg Galopbane. Det var King Davids sæsondebut, hesten var topfin og forberedt perfekt af den jyske træner Marc Stott. 

Der var 165.000 kr. i 1. præmie til ejeren Madame Fernande, den talentfulde hest har nu tjent ca. 1.7 million kr. og sejret 10 gange.

Det er Stutteri Stork på Sjælland, der har opdrættet King David. Oliver Wilson var i sadlen på King David. I stalden hos Marc Stott i Aarhus er også sidste års derbyvinder Queen Rouge, der ventes til start  næste løbsdag i Klampenborg.

 


Superhoppe er suveræn

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(31.05.20): Tassmania  ligner en ny superhoppe i dansk galopsport. Som ventet tog den lørdag sin tredje sæsonsejr i Dansk 2.000 Guineas i Klampenborg. Der var aldrig tvivl om udfaldet, da jockey Malin Holmberg  ligesom i Mowerinaløb indledte sit angreb  i inderbanen og henviste den svenske gæst Ready Teddy (ejet af ABBAs Benny Andersson) til 2. pladsen.

Ejerparret Dean og Mette Olsen kunne glæde sig over en 1. præmie på 150.000 kr. og  klassisk sejr nr. to. Jægersro-træneren Fitzsimmons strålede som en lille sol, han har med Tassmania fået en appelsin i turbanen og er nu kommet på landkortet.

Sidste år fejede superhoppen Queen Rouge al modstand til side og vandt også derbyet. Tassmania har også en fin fremtid for sig. Hvad bliver det næste?

Ready Teddy fører an i opløbssvinget foran den senere vinder Tassmania. (Foto: Kim Gudmand)


Stor-hesteejer tjente 332.000 kr. i Klampenborg

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(30.5.2020): Den svenske hesteejer, 360 North Horse Racing, tog stikket hjem med Suspicious Mind i Scandinavian Open Championship på Klampenborg Galopbane. 1.præmien var på 250.000 kr. 

Hertil kommer præmier fra Golden Mile, hvor staldens heste, Sanary og Irish Triology, indløb 82.000 kr. ved en anden-og en 5.plads. I alt præmier for 332.000 kr.

I hele sin fornemme karriere har Suspicious Mind indløbet 3.492.282 kr. og taget 15 sejre i 33 starter. Ejeren 360 North Horse Racing har en stald på en snes heste. De fleste heste trænes af Nina Lindberg Lansvig i Skåne.

Jockey Per- Anders Gråberg havde hurtigt placeret Suspicious Mind i den forreste del af feltet. Ind i opløbet gik den sikkert frem og vandt let med to længder foran sidste års vinder, Master Bloom, og Gold Tyranny. På de sidste pladser fulgte Freestyler og Ginman.

Stutteriet Hjortebo kunne notere sig for endnu en succes med Suspicious Mind.

"Suspicious Mind, der nu er syv år, elsker at løbe i Klampenborg. Her vandt den også derbyet," sagde Nina Lindberg Lansvig til bane-intervieweren.

Jockey Per-Anders Gråberg: "Da Suspicious Mind er mere stærk end speedy, valgte jeg at indlede angrebet allerede i opløbssvinget, og det fungerede jo fint."

Learn by Heart i inderbanen er under pres af Suspicious Mind (grøn hue). (Foto: Kim Gudmand)


Tredje sæsonsejr til Mark Larsen

 

Jens Erik Holdgaard

 

(28.05.20): Den tidligere topjockey Mark Larsen er inde i en sejrsstime. Torsdag tog han sin tredje sæsonsejr på hjemmebanen Øvrevoll ved Oslo. Til slut sendte han Focus on Me frem i en fin speed og snuppede 1. præmien på 20.500 no.kr.

Den mangeårige toptræner Wido Neuroth noterede sig for endnu en fin sejr med Stald Perlens I and I.

Senere dobbeltsejrede den førende jockey, Carlos Lopez, med Swedish Dream (FR) og All my lovin. Dermed nåede han op på 11 sæsonsejre, og han styrer sikkert mod jockeychampionatet.

 

 

 

 

Feltet på vej ind i opløbet på Klampenborg Galopbane, lørdag går det løs igen med en stribe topløb. (Foto: Kim Gudmand)


Galop Festival i Klampenborg

 

Jens Erik Holdgaard

 

(28.05.20): Der er grund til at glæde sig til det flotte program lørdag på Galopbanen i Klampenborg. Tre storløb, Scandinavian Open Championship, Dansk 2,000 Guineas samt Golden Mile, er i centrum, og med de mange gæstespillende heste gælder det bare om at nyde synet af fuldblods eliten.

I Scandinavian Open Championship er Learning by Heart eneste hjemmehåb. Svenske gæster, Suspicious Mind, Freestyler og Gold Tyranny samt sidste års vinder Master Bloom er  forgrundsfigurer, mens en anden tidligere vinder Giuseppe Piazzi må nøjes med at være outsider.

Hoppen Tassmania må efter sin imponerende sejr i Mowerinaløb være favorit i Dansk 2,000 Guineas. Årsdebuterende New Target og Cotinac fra Aarhus udfordrer den hurtige Tassmania.

Golden Mile har samlet et flot felt med den jyske gæst King David i favorittens rolle. Men der er flere heste, Christmas og Sanary, der står klar, hvis King David svigter.


Første sejr til King Richard

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(27.05.20) Marc Stott-trænede King Richard tog med jockey Oliver Wilson sin første karriere sejr på Jægersro. I de sidste galoptrin snuppede Madame Fernande´s treåring førstepladsen og 1.præmien på 33.200 sv.kr. Opdrætter af King Richard er Stutteriet Hjortebo. Succesrige Appel au Maitre er far til King Richard.

Dansk sejr blev det også i dagens sidste løb, Kay Jensens Pris, over distancen 1.000 m. Her sikrede Gulfstream Tiger (USA) sig med Oliver Wilson sin  4. sejr i karrieren. Det er JC Organization i Nordsjælland, der ejer den lovende hest. Førstepræmien var 41.500 sv.kr.

Afstoppet

Derbyvinder Suspious Mind gæstespiller lørdag i Scandinavian Open Championship på Klampenborg Galopbane.  I sæsondebut´en på  Jægersro brillerede Suspicious Mind ved at vinde nærmest afstoppet for jockey Per-Anders Gråberg. I det slagne felt var bl.a. Gold Tyranny og Master Bloom, derbyvinder og sidste års Scandinavin Open-vinder. Startlisten i Scandinavian Open over 2.400 m. :

1. Gold Tyranny 2. Learn by Heart3. Master Bloom 4. Freestyler 5. Suspicious Mind

6. Giuseppe Piazzi 7. Pas de Secrets 8. Ginman 9. Privilegiado


Udelukket for forkert brug af pisk

 

(24.05.20):  Den ellers så dygtige jockey Elione Chaves brugte pisken forkert på storvinderen Duca di Como i Pramms Mindeløb på Jægersro Galopbane, og han blev udelukket i to løbsdage. Desuden fik topjockey´en en bøde på 30.000 sv.kr. eller 50 pct. af ridehonoraret.

Dommerne mente, at han i opløbet havde brugt sin pisk på et tidspunkt, hvor hesten  åbenbart var vinder af løbet.

Desuden blev Duca di Como dopingtestet efter løbet.

j.e.

 

 

 


Duca di Como gav opvisning

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(24.05.20): Storfavoritten Duca di Como gav en forrygende opvisning i millionløbet Pramms Memorial med 600.000 sv. kr i 1.præmie på Jægersro Galopbane ved Malmø. Straks fra start skød Duca di Como i front og siden øgede den gråskimlede hest føringen. I målet var den 8 længder foran Red Hot Chilli samt Plato O´Plomo.

Det er den norske træner Catherine Erichsen, der havde forberedt Duca di Como perfekt til den store opgave. Det danske håb Red Cactus fra træner Bent Olsen fik en rolig start med Oliver Wilson og faldt hurtigt ned som sidste hest. Den sluttede som nr. 7 i det 10 heste store felt. Red Cactus, der vandt Svensk Derby i fjor, skal nok tilbage på stayerdistancen 2.400 m ligesom i derbyet.

Den svenske derbyvinder Red Cactus var uden chance i Pramms Mindeløb på Jægersro. (Foto: Kim Gudmand).

General de Vega - er næstsidst i opløbssvinget med jockey Nicolaj Stott (grøn hue). (Foto: Kim Gudmand).


Comeback sejr til General de Vega

 

Af Jens Erik holdgaard

 

(23. 05.20): Lars Kelp-trænede General de Vega (FR) var som forventet sikker vinder af 3-årsløb i går på Klampenborg Galopbane. Efter en god placering i Dubai i vinter var General de Vega noteret på et højt handicaptal 84, og i normal forfatning lignede hesten vinderen i dag, lørdag.

"Uheldigvis blev General de Vega syg med kolik efter løbet i Dubai og var ved at miste livet, " sagde Lars Kelp til bane intervieweren.

"Næste start er Voter løb i Sverige. Jeg forventer, at General de Vega er fløjhesten i min stald," tilføjede den dygtige træner.

I det indledende løb for de uprøvede klasseheste fik vi en flot duel mellem Marc Stott-trænede Granello (FR) og canadiskopdrættede Bernhard. Til slut trak Granello det længste strå.

 

 

 


Carlos går efter championatet

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(21.05.20): Skandinaviens måske bedste jockey Carlos Lopez går efter at blive champion på Øvrevoll Galopbane ved Oslo. I går sikrede han sig en ny flot sejr med Mongolian Navy (USA), der førte fra start til mål over distancen 2.400 m.

Det var jockey´ens 9. sæsonsejr på Øvrevoll, og dermed topper han listen. En anden dygtig jockey er Jan Erik Neuroth, søn af den mangeårige træner Wido Neuroth. I Stald Perlens velkendte blå-hvide farver vandt han maiden løbet med Sidney Pearl, en meget tiltalende irsk-opdrættet hest.

Jockey Oliver Wilson efter derbysejren med Queen Rouge, søndag er han i sadlen på en anden derbyvinder, Red Cactus, på Jægersro. (Foto: Kim Gudmand)

Silverstone på vej ind i hestetransporten på vej til Oslo. (Foto: Kim Gudmand)


Silverstone flot nr. to

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(17.05.20) Den dobbelte Oaks-vinder Silverstone tog en flot 2. plads på Øvrevoll banen ved Oslo. I Familien E. Nagell Erichsens Hoppeløb kom Bent Olsen-trænede Silverstone stormende i yderbanen med jockey Elione Chaves og var kort slået af Seaside Song med Carlos Lopez i sadlen. En god præstation i det stærke felt.

Andenpræmien var 42.500 no.kr. og dermed passerede Bent Olsens stald en samlet indtjening i år på 1/2 mill.kr.

I Skanidanavisk 3-års Mesterskab klarede jysktrænede Speedman en 6. plads lige uden for præmierækken, mens Bent Olsens Send me an Angel sluttede langt nede i feltet.

Den tidligere danske topjockey Mark Larsen sørgede for en dansk sejr med Focus on Me, der indløb 20.500 no.kr. Det var Mark Larsens 2. sæsonsejr og flere sejre ventes at følge for den dygtige jockey.

 


Ny sejr til danskejede Gulfstream Tiger

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(15.05.20): Gulfstream Tiger tog fredag aften sin 2. sejr på Jægersro Galopbane ved Malmø. Som en af årets største favoritter til odds 1,36 sejrede Gulfstream Tiger med formjockey Oliver Wilson. Det er J C Organization i Nordsjælland, der ejer den sejrrige hest. 1.præmien var 41.500 sv.kr.

Søndag er den gode Speedman fra Kaj Sørensens stald i Århus til start i Skandinavisk Mesterskab for 3-årige på Øvrevoll ved Oslo. I sadlen er jockey Manuel Martinez. Speedman imponerede, da den vandt sæsonens første løb i Klampenborg.

Træner Bent Olsen gæstespiller med Silverstone i Familien E. Nagell Erichsens hoppeløb. Senest sejrede Silverstone flot i Sceptre Stakes i Klampenborg.

 

 


Derby-duo igen til tops

(16.05.20): Sidste år triumferede Marc Stott-trænede Queen Rouge i Dansk Derby med jockey Oliver Wilson. I går, torsdag, var Marc Stott og jockey Oliver Wilson igen på pletten og sejrede med Aperola ved sæsonpremieren i Odense.

Det var samtidig Marc Stott´s første sejr i år og i øvrigt hans første start.

j.e.

 


Tre trænere over 100.000 kr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(12.05.20): Tre Klampenborg-trænere har i år indtjent mere end 100.000 kr. med deres heste på danske og udenlandske baner. Det fremgår af en liste, som Galopnyt.dk har udarbejdet.

Listen har følgende udseende:

1. Bent Olsen 477.774 kr.

2. Brian Wilson 136.803 kr.

3. Søren Jensen 101.907 kr.

4. Flemming Velin 62.840 kr.

5. Inge Mette Dejgaard 41.560 kr.

6. Rikke R. Bonde 37.250 kr.

7. Bettina Andersen 22.999 kr.

Det er bemærkelsesværdigt, at Brian Wilson placerer sig som en flot nr.to på listen. Han har fået en kanonstart på sæsonen med fem sejre på Klampenborg og Jægersro.

 

(Hvis der er fejl i listen, kan du skrive til galopnyt.dk@hotmail.com. Vi hører gerne fra læserne og retter, hvis der er fejl).

 


Princeton fik revanche

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(11.05.20):  Den fynske træner, Bolette Rosenlund, sikrede sig årets første sejr med Princeton i Københavns store Handicap på Klampenborg Galopbane. En skøn revanche efter en uheldig sæsondebut på Jægersro ved Malmø.

Efter et løb bagude i feltet kom Princeton i en flot slutspeed og sejrede sikkert for jockey Oliver Wilson. Tydeligvis befandt hesten sig bedre på Klampenborgs græs end på dirttrack´en på Jægersro.

Bedste jockey på dagen var Jacob Johansen, der plettede tre gange med Maleka, Two Eyed Jack og Lady´s Choice. Først i denne sæson er Jacob Johansen begyndt at ride i løbene igen efter sit store uheld på derbydagen i fjor. Godt at se den dygtige jockey i fuld vigør igen.


Søren Jensens stald over 100.000 kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(11.05.20): Da Steinway sejrede i Forårshandicap mandag på  Klampenborg Galopbane,  passerede træner Søren Jensens stald 100.000 kr. i indredne præmier. Steinway førte hele distancen 2.400 m, og med jockey Shane Karlsson i sadlen henviste den Miintaka og favoritten Giusepppe Piazzi til  anden-og tredjepladsen.

"Steinway er lidt stærkere i år," oplyste Søren Jensen til bane-intervieweren. Førstepladsen indbragte 35.000 kr. til ejerne i Galop Kompagniet.Kanonstart

Kanonstart

Formtræneren på Galopbanen, Brian Wilson, sikrede sig et hat-trick med Maleka, Shady Lady samt Lady´s Choice. Wilson har fået en kanonstart på sæsonen med sejre både i Klampenborg og på Jægersro.

Sønnen Oliver Wilson brillerede med to sejre med Shady Lady og Princeton.

 

 

 

 


Vikaren vandt Mowerinaløb til 150.000 kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(11.05.20): Malin Holmberg greb chancen og triumferede efter et mesterligt ridt med Tassmania i det klassiske hoppeløb, Mowerinaløb, i Klampenborg. En sejr, der indbragte ejer-og opdrætter-parret Dean og Mette Olsen 150.000 kr.

For 9 dage siden vandt jockey Sara Slot med Tassmania på Klampenborg Galopbane, men uheldigvis beskadigede hun håndleddet inden Mowerinaløbet, og hun kunne derfor ikke ride  Tassmania. Det gav chancen til den svenske rytter Malin Holmberg, og den udnyttede hun på bedste vis ved at ride i inderbanen og vinde løbet før Victoria Palaca (FR) og norsktrænede Careless Whisper. Bedst af de dansktrænede var Tiger´s Carlras og Ina.

Den irskfødte træner Paul Fitzsimmons, der nu er virksom på Jægersro ved Malmø, havde forberedt Tassmania til minuttet. Flere sejre venter forude.

 


Moneytalks fin nr.to i Gøteborg

 

(10.5.20): Bettina Andersen-trænede Moneytalks var en fin nr.to søndag ved sæsonpremieren på Gøteborg Galopbane. Med sønnen Oliver Wilson i sadlen var Moneytalks godt med fremme undervejs, men til slut stormede Roman King med Martin Rodriques forbi og snuppede sejren. Andenpræmien var på 24.000 sv.kr.

Final Experiment - trænet af Helle Christensen - var også på gæstepil i Gøteborg - og bjergede en 4. plads.

j.e.


Svenske og norske gæster i Mowerinaløb

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(10.5.20) Norske og svenske gæster er blandt favoritterne i det klassiske Mowerina om 125.000 kr. på Klampenborg Galopbane mandag fra kl.10.30.

Formjockey Oliver Wilson med Havanna Red fra Lennart Reuterskøld jr.s stald på Jægersro er sammen med Victoria Placa (FR) - fra formtræner Jessica Long - de to mest fremtrædende navne.

Ser man på handicap-tallet er norske Careless Whisper klart bedst med tallet 82. Dog er det måske et minus, at hesten ikke kender Klampenborg, desuden har Careless Whisper stadig sin første sejr til gode.

De danske stalde repræsenteres bl.a. af Søren Jensen-trænede Match Office og Bent Olsens Wonder Why. En spændende outsider er evnerige Ina fra Inge Mette Dejgaards  velfungerende stald.

 

 

 

 

 

 

 

Heart of Stone med Rafael de Oliveira på Klampenborg Galopbane, der afvikler løb igen i morgen, mandag, fra kl. 10,30. (Foto: Kim Gudmand).


Kulturminister giver grønt lys for galop og trav

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(10.05.20): Kulturminister Joy Mogensen har nu givet grønt lys for, at de 9 danske trav-og galopbaner kan afvikle løb igen. Galopbanen i Klampenborg og travbanen i Charlottenlund samt øvrige baner sidestilles med fodbold kampe i Superligaen, hvor der er tale om professionel sport og hvor forsamlingsforbuddet på 10 personer ikke gælder. Men det gælder stadig, at løbene og fodboldkampene afvikles uden tilskuere.

Joy Mogensens beslutning betyder, at det syv løb store program på Klampenborg Galopbane i morgen, mandag, kan afvikles fra kl.10.30. Hovedløbet er det klassiske Mowerinaløb for hopper.


Flot comeback-sejr til Mark Larsen i Norge

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(07.05.20) Den danske topjockey Mark Larsen sejrede flot og meget sikkert torsdag på Øvrevoll banen i Norge. Han var i sadlen på den danske hest, Twisted, der efter lang tids føring var storvinder over distancen 2.400 m.

Det er nogle sæsoner siden, at Mark Larsen var en af de bedste danske jockeys, men stille og roligt har han genstartet karrieren, og nu fik han en flot comeback-sejr. Forleden var han nr. to i et løb på Øvrevoll og er nu virkelig godt ridende.

I et maiden-løb, for heste, der endnu ikke har vundet, debuterede den lovende tre-årige irske Ugotthelook med en sikker sejr for jockey Carlos Lopez. Hesten kom i en sen slutspeed og snuppede sejren foran Sir Leo og franske Godul. Championtræner Niels Petersen sigter på store opgaver med Ugotthelook.

 

 


Galopbanen udskyder løb til mandag

(05.05.20):Alle danske trav-og galopløb er aflyst til og med 10. maj. Derfor udskydes galopløbene i Klampenborg, der var planlagt til 9. maj, til den11. maj.

Inden 10. maj kommer regeringen med en ny plan vedr. åbningen af nye aktiviteter. Om det omfatter trav-og galopløbene, er usikkert.

j.e.

Silverstone fører feltet an på Klampenborg Galopbane på premiere dagen. Nu må sæsonens næste løbsdag på lørdag måske udskydes. (Foto: Kim Gudmand).


Klampenborg må måske udskyde løb lørdag

 

(04.05.20):De planlagte løb lørdag 9. maj på Klampenborg Galopbane må måske udskydes til den 11. maj. Det skyldes, at travbanerne i Charlottenlund og i Odense ikke fik tilladelse til at afvikle deres løb i søndags. Forsamlingsforbuddet mod arrangementer på mere end 10 personer blev håndhævet af politiet.

Eventuelt kan galopløbene afholdes mandag den 11. maj, idet forsamlingsforbudet kun gælder til 10. maj. På programmet er bl.a. Mowerinaløb for hopperne.

j.e.

Freestyler (nr.9 i med jockey i grøn-hvide farver) i opløbssvinget i Danish Jockey Club Cup. (Foto: Kim Gudmand).


Flot start for Brian Wilson

 

Jens Erik Holdgaard

(03.05.20): Træner Brian Wilson har fået en fin start på den ny sæson med to sejre. Lørdag sejrede Fast Companion med sønnen Oliver Wilson i sadlen på Klampenborg Galopbane. Og i dag søndag var staldens Mystic Town med Oliver Wilson sikker vinder på Jægersro Galopbane ved Malmø. Førstepræmien var 33.200 sv.kr.

Ved sæsonpremieren på Klampenborg Galopbane lørdag blev det svensk sejr i Danish Jockey Club Cup, da Freestyler tog en sikker sejr til Jessica Longs stald. Freestyler løb med topvægt. Christmas fra Flemming Velins stald i Nordsjælland var en fin nr. to.

I et løb for 3-åringer speedede Speedman bedst og henviste den godt gående andelshest Acapello til 2. plads. Kaj Sørensen i Aarhus træner Speedman, der sikkert får en fin sæson.

Heart of Stone med sin ejer, Marianne Halberg, og træner Inge Mette Dejgaard. I sadlen jockey Rafael de Oliveira(Foto: Kim Gudmand)


Heart of Stone fortsætter succes´en

 

Af Jens Erik Holdgaard

(2.05.20): Sikke en årsdebut, som Heart of Stone leverede med jockey Rafael de Oliveira ved sæsonpremieren på Klampenborg Galopbane. Efter en flot sæson i fjor med i alt fire sejre var Heart of Stone nu storvinder af Klasse 2-løbet. Inspirator og Screwbox Carlras måtte kæmpe om de næste placeringer over distancen 1.400 m.

Træner Inge Mette Dejgård sigter på løb i eliten i den ny sæson, da Heart of Stone vokser med opgaverne. "Den er så "cool" i løbene, det er en af  Heart of Stone´s store kvaliteter, " udtalte træneren til bane intervieweren.

I Sceptre Stakes var den dobbelte Oaks-vinder Silverstone igen på pletten og sikrede championtræner Bent Olsen årets første sejr til 100.000 kr. Margrethe fra Søren Jensens  stald var en fin nr. to.

Learn by Heart på Meydan i Dubai. Starter i Danish Jockey Club Cup ved sæsonpremieren på Klampenborg Galopbane.(Privatfoto)


Dødt løb i galop-premiere i Aarhus

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(26. april 20): Mere spændende kunne det ikke være, da Jydsk Væddeløbsbane ved Aarhus åbnede sæsonen søndag. Kort før mål i årets første løb lå tre heste, King´s Tavern, Tiger´s Carlras samt Emelie, på linie.

Det var ikke muligt at se, hvem der var først i mål. Målfotoet kunne heller ikke vise, hvem der havde vundet, og følgelig blev der dømt dødt løb mellem Tiger´s Carlras med Nicolaj Stott og Emelie (Liam Doran) fra den lokale træner Torben Christensen. King´s Tavern sluttede tredje, mens storfavoritten Bernhard allerede var slået i opløbssvinget og sluttede næstsidst.

I dagens andet galopløb kunne Søren Brun tage stikket hjem for talentfulde Susanne Lyseng. Hesten gentog dermed sin sejr fra sidste års galoppremiere. Den lokale træner Kaj Sørensen havde forberedt Søren Brun perfekt til dagens sæsondebut.

A Dream Carlras sluttede på en god 2. plads før Ventuari. Næste gang der er løb på danske baner er i Klampenborg 2. maj, der her har sin sæsonpremiere.

 

 


Danske Suspicious Mind gav opvisning

 

Af Jens Erik Holdgaard

(26.04 20): Stutteri Hjortebos opdræt, den nu syvårige danske derbyvinder Suspicious Mind, gav en blændende opvisning i årsdebuten i Malmø Vårhandicap over 2.400 m. på Jægersro banen ved Malmø.

Så sikker på sejren var jockey Per-Anders Gråberg, at han i opløbet simpelthen holdt op med at ride og lod hesten gå i mål i ensom majestæt. Med 1. præmien på 75.000 sv. kr. rundede Suspicious Mind en samlet indtjening på 4.1 million sv.kr. Det er utvivlsomt en af de bedste heste i Skandinavien over stayerdistancen 2.400 m. Måske den bedste. Suspicious Mind sigter bl.a. på Scandinavian Open i Klampenborg.

Et andet opdræt fra Stutteri Hjortebo, den 3-årige Maid, indledte programmet med at tage sit livs første sejr i flot stil. Maid førte fra start til mål og tjente 33.200 sv.kr. Ligesom Suspicious Mind er Maid efter tophingsten Appel au Maitre.

Den norsktrænede skimle Duca di Como (Ire) triumferede som ventet i dagens hovedløb, Spring Mile, hvor den indtjente 124.000 sv.kr. En champion over de korte distancer.

 


Bettina Andersen tæt på millionen

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(22. april 20): Det var lige ved og næsten for Klampenborg-træneren Bettina Andersen, hvis heste sidste år tjente 993.066 kr. Altså lige under en million kr.

Med en stald på 13 heste sigter Bettina Andersen på en ny god sæson. Franskopdrættede Sandastic gjorde det flot i fjor med en indtjening på 363.066 kr. og i alt fire sejre, bl.a vandt den Zawawi Sprint Cup med 125.000 kr. i 1. præmie. Efter de fine præstationer opnåede den et handicap tal på 90.

Søndag på Jægersro ved Malmø årsdebuterer Sandtastic med jockey Josephine Landgren i et løb over 1.200 m. og dyster med bl.a. No Comment fra Bent Olsens stald, der senest sluttede på 4. pladsen. Med hele 63 kg. i vægt er forventningerne i programtipset ret beherskede, men Sandastic skal man ikke undervurdere.

Bettina Andersen efter en dobbeltsejr i fjor med Sandastic (tv) og My Legend. (Foto: Kim Gudmand).


Forever Romance dansk lyspunkt

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(19. april 20): Stald Spitcos Forever Romance fra Klampenborg-træneren Tine Hansen var et dansk lyspunkt i går på Jægersro Galopbane. Med jockey Rafael de Oliveira var Forever Romance godt med i inderbanen i et løb over 1.600 m, og til slut kunne den tage en sikker 2. plads bag debutanten Tell me Thunder.

2. præmien var på 9.600 sv.kr., og præstationen lover godt for fremtiden. Tine Hansen driver en mindre stald på seks heste. Foruden Forever Romance er der yderligere en løbshest, Valde, mens fire heste er ustartede.

Træner Søren Jensen åbnede sæsonen med tre-årige Astron, der gjorde en god figur på en 3. plads i  et løb over 1.200 m. Her var der en præmie på 4.400 sv.kr.

Million-indkøbet  Nascetta (IRE) fra Bent Olsens stald var ude at teste formen i et 3-årsløb over 1.200 m. inden en eventuel start i Mowerinaløb. Det blev til en 4. plads. Længe var Nascetta godt med, men til slut måtte den slippe taget. 4.præmien beløb sig til 5.810 sv.kr.

Dansk ejet

Sikker vinder af løbet var Gulfstream Tiger (USA), der trænes af Lennart Reuterskiøld jr.  på Jægersro og ejes af det danske anpartsselskab, The JC Organization.  Championjockey Oliver Wilson var i sadlen på Gulfstream Tiger (USA), der indtjente 41.500 sv.kr. Foruden en dansk to-åring ejer The JC Organization Aps seks importerede heste, alle i træning hos Lennart Reuterskiøld jr.

Sluttelig kunne Bent Olsen notere sig en 3. plads med den gode Primacor i et Silver Handicap til en præmie på 7.304 sv.kr.

Jockey Oliver Wilson - vandt sikkert med danskejede Gulfstream Tiger på Jægersro. (Foto: Kim Gudmand)


To løbsdage i Klampenborg uden tilskuere

 

(14. april 20): Løbsdagene d. 2. maj og 9. maj på Klampenborg Galopbane bliver afviklet uden tilskuere. Det oplyser Galopbanen i et nyhedsbrev. I forhandlinger med relevante myndigheder og forbund vil Galopbanen nu danne sig et overblik over betydningen af dette for resten af sæsonen, og hvornår man evt. vil kunne byde publikum velkommen til Galopbanen under sikre forhold.

j.e.

Så er der igen galopløb på de danske væddeløbsbaner.


Galop premiere 26. april i Aarhus

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(14. april 20): Der åbnes nu op, for at der igen kan afvikles galop-og travløb på danske baner. Den 20. april afvikler Aalborg banen travløb, og den 26. april følger Jydsk Væddeløbsbane efter med bl.a. at have årets første galopløb på programmet.

Klampenborg Galopbane har sæsonpremiere lørdag den 2. maj. Løbene bliver afviklet uden tilskuere og under hensyntagen til alle sikkerheds foranstaltninger for at undgå smitte af Coronavirus.

Kun professionelle kuske og jockeys kan deltage i løbene. Dette er gældende, indtil den 10. maj.

 

 

 


Gyldent minde: Allez France - en af de store

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(12. april 20): Gyldne minder: Det var en af stjerne-stunderne i mit galop-liv, da jeg i 1974 på Longchamp banen i Paris oplevede Allez France vinde Prix de l´Arc de Triomphe.

Få dage forinden var topjockey Yves Saint-Martin styrtet og var kommet slemt til skade, så han ikke var 100 pct. i orden til at ride favoritten og national-symbolet Allez France i det store løb. Yves Saint-Martin fik smertestillende indsprøjtninger og iklædt et korset, var han parat til at sætte sig i sadlen.

Længe var Allez France placeret langt nede i feltet, men på sidste langside begyndte superhoppen sit avancement. I svinget og ind på lige bane var Allez France i front.

Det er sjældent en hest kan føre hele det lange opløb, men Allez France kunne, selv om det kneb til slut. Comtesse de Loir kom flyvende i et sidste øjebliks angreb. Side ved side strøg de to heste over mål. Hvem der havde vundet, kunne man ikke se. I højttaleren lød det lakonisk: "Une Photo". Dommerne ville se målfotoet, inden de udråbte vinderen. Men som næsten alle på tribunerne håbede, blev Allez France hejst som vinder.

Samme år blev Allez France, der ejedes af kunsthandleren Daniel Wildenstein, kåret som Årets hest i Frankrig. Næsten samtidig med en anden stjernehoppe, Dahlia, var Allez France den første galophoppe, der tjente 1 mill. dollar.

Allez France var datter af berømte Sea Bird, der selv vandt Prix de l´Arc de Triomphe.

I starten var det Albert Klimscha, der trænede Allez France, men inden Prix de l´Arc de Triomphe skiftede den til argentineren Angel Penna.

Efter endt avlskarriere døde Allez France og blev begravet ved siden af Man O´War i Kentucky Horse Park, Lexington, Kentucky.

Blandt Allez France´s bedste afkom var Air de France, der også fik en fin karriere som avlshingst.


Fortjent succes for Stutteri Stork

 

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(10. april 20): Det lille mønsterstutteri Stork i Tune, der ejes af Henrik og Pia Stork, satser på kvalitet, og det har givet en fortjent succes. Senest sejrede Silver Dash ved Forårspremieren på  Jægersro ved Malmø, og tidligere har tophesten King David i træning hos Marc Stott fejret triumfer og indløbet 1.555.831 kr. til Madame Fernande.

I fjor sejrede King David i Gruppe 3-løbet "Grosser Preis von LOTTO Hamburg" på Hamburger Horn, og blandt sejrene er også 2,000 Guineas på Bro Park i Stockholm, den første klassiske triumf for Stutteriet Stork. Både som 2-åring, 3-åring og i fjor som ældre hest gik King David helt til tops ved kåringen ved Heste Gallaen i Århus.

På stutteri Stork er der fire følhopper, Edallora (IRE), Darasa (FR), Lumumba (GER) samt Kibaar (GB). Hertil kommer Pearl City, der for tiden er i Frankrig. Her har den født et hingsteføl ved Gruppe 1-vinderen Territories på Haras du Taillis. Senere er Pearl City bedækket ved Dubawi-sønnen Hunters Light. 

Jo, satsningen på kvalitet fortsætter.


Derbyhåbet Silver Dash sørgede for dansk sejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(8. april 20) Silver Dash, opdrættet af Stutteri Stork i Tune, sejrede flot med topjockey Elione Chaves ved Forårspremieren onsdag på Jægersro ved Malmø.

Stutteri Stork er også ejer af Silver Dash sammen med Kruse ejendomme.  Hesten trænes af Francisco Castro på Jægersro, og det store mål er en start i Dansk Derby. Den ligeledes dansk ejede og dansk opdrættede Oyster Six sluttede på andenpladsen efter Silver Dash.

No Comment fra Bent Olsens stald på Klampenborg var godt gående i et Handicap løb på premieredagen, men den måtte til slut nøjes med 4. pladsen. Staldkammeraten Cabanac sluttede næstsidst i et andet handicap før fynsk-tænede Princeton.

 


Sæson premieren er aflyst

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(8. april 20) Sæsonpremieren på Klampenborg Galopbane 18. april er aflyst. Der er endnu ikke fra myndighedernes side givet grønt lys for en genåbning af danske trav-og galopløb.

Det er dog fortsat den samlede hestesports vurdering, at en genåbning kan finde sted senere. Det forhandles der om i den kommende tid ud fra, at forsamlingsforbudet respekteres, at man sikrer et forsvarligt arbejdsmiljø og at risikoen for smitteudbredelse minimeres.

Der bliver altså i givet fald tale, om væddeløb uden tilskuere.

 


Derby uden tilskuere

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(7. april 20): Galop derbyet - sæsonens festlige højdepunkt 9. august -  afvikles uden tilskuere.

Det står klart efter Mette Frederiksens udmeldinger på pressemødet i går. Det fremgik, at forbudet mod forsamlinger på mere end 10 personer forlænges til og med august.

Sæsonpremieren 18. april på Klampenborg Galopbane bliver også afviklet uden tilskuere. Dog er det usikkert, om regeringen giver "grønt lys" til dette.

Det er unægtelig blevet "usikre tider" i galopsporten, og det kan blive aktuelt at søge støtte i diverse hjælpepakker, som regeringen arbejder med.

Licens tilbage

Den licensløse træner på Jydsk Væddeløbsbane, Marc Stott, får nu sin licens tilbage.  Ifølge Dansk Galop dannes et kapitalselskab af staldens hesteejere, der skal stå for økonomien.


Nye sejre til Lone Kaj?

 

(6. april 20): Træner Bent Olsen fejrede i fjor store triumfer med Red Cactus. Især sejren i Svensk Derby med Lone Kaj-Olsens Red Cactus var imponerende.

Onsdag vender træner og ejer tilbage til Jægersro ved Malmø, hvor de ved Forårspremieren er blandt favoritterne med Cabanac og No Comment.

Den fynske træner, Bolette Rosenlund, gæstespiller med Princeton, der er kommet på en krævende opgave. Den møder bl.a. Cabanac.

j.e.

Træner Bent Olsen og ejeren Lone Kaj-Olsen efter Red Cactus´ sejr i Svensk Derby. (Foto: KG Images)


Dobbeltsejr til træner-nestor

 

(5. april 20): Claes Bjørling er fyldt 90 år, men han er still going strong. Det viste træner-nestoren ved at tage en dobbeltsejr ved Forårspremieren søndag på Bro Park i Stockholm.

I et treårsløb over 1.200 m lignede Hypondriac fra Claes Bjørlings stald længe vinderen, men lige til slut kom stldkammeraten Allhallowtide (IRE) og snuppede sejren, i øvrigt Allhallowtide´s tredje triumf på stribe.

I sin lange karriere har Claes Bjørlings stald indtjent mere end 23 mill.sv.kr.

j.e.


Elione Chaves sejrede flot

 

(5. april 20): Topjockey Elione Chaves tog stikket hjem med Visiteur du Pom (FR) i Guldhandicap ved Forårspremieren søndag på Bro Park i Stockholm.

Efter en hurtig start førte Visiteur du Pom hele løbet og sikrede sig nu sin 9. sejr i karrieren. Visiteur du Pom trænes af Alice Elmerskog, der ligeledes vandt det afsluttende Sunday Special løb med Milton - redet af Andreas Tapia Dalbark. Her sørgede Clinton Jr. med Elione Chaves i sadlen for en "double" til Alice Elmerskogs stald. De to sejre indbragte præmier for lige knap 100.000 sv.kr.

j.e.

Jockey Jacob Johansen - klar igen og får comeback på Jægersro. (Foto: Kim Gudmand)


Jacob Johansen gør comeback

 

(3. april 20): Efter syv måneders løbspause gør topjockey Jacob Johansen comeback ved Forårspremieren onsdag 8. april på Jægersro ved Malmø.

Jacob Johansen styrtede i et løb på derbydagen i Klampenborg 11. august 2019 og beskadigede nakken. Siden da har han ikke været til start, men nu er Jacob  klar igen og er i sadlen på tre heste fra træner Lennart Reuterskiøld jr.: Stormy Ocean, Oyster Six samt Camaluna.


Danske væddeløb uden tilskuere?

 

(2. april 20): Den svenske model med at afvikle galop-og travløb uden tilskuere kan nu også blive aktuel i Danmark. Siden Mette Frederiksens udmeldning om, at der kunne blive tale om en trinvis åbning af samfunds aktiviteter efter påske, har Dansk Hestevæddeløb arbejdet på et oplæg om en genstart af væddeløbene efter svensk model.

Alle sikkerhedskrav i forbindelse med corona situationen skal naturligvis overholdes, og det kan måske føre til en igangsættelse af væddeløbene.

Bl.a. arbejder Galopbanen med en plan om at holde premiere 18. april  med et reduceret program på fire løb. Men det synes meget usikkert, om det kan lade sig gøre. Man kan jo altid håbe på, at corona situationen tillader dette.

Opbakning fra hesteejere

Flere hesteejere bakker ifølge flere forlydender bl.a. i Dansk Hestevæddeløb op om den licensløse træner Marc Stott på Jydsk Væddeløbsbane. På en eller anden måde ønsker de, at Stott kan fortsætte med at træne hestene i regi af et nyt selskab, selvom træneren er under konkursbehandling ved skifteretten i Aarhus. En noget speget affære.


Flyvende start for Emma Nordin

 

(1. april 20): Navnet Nordin er blandt de bedst kendte i svensk travsport. Det skyldes brødre-trioen Gøsta, Gunnar og Søren Nordin, der tidligere dominerede på de svenske baner. Nu er en ny Nordin på vej mod toppen, men denne gang i svensk galop i skikkelse af lærlingen Emma Nordin. Lige nu topper Emma Nordin jockeylisten i svensk galop med syv sejre.

Ved Forårspremieren søndag 5. april på Bro Park er Emma Nordin igen blandt de chancerige. Hun er i sadlen på fire heste, der alle trænes af øjeblikkets toptræner i Sverige, Sandra Brolin. Staldens heste har allerede indtjent 400.570 sv.kr.

Blandt andet er Emma Nordin til start i 5. løb med Heavenly Pulse (Ire), der alene i år har indløbet 160.000 sv.kr.

j.e.


Forårspremiere uden tilskuere

 

(31. marts 20): Søndag 5. april er der "Forårspremiere" på Bro Park i Stockholm, dog uden tilskuere på grund af corona-situationen. Det er en lille let anretning på seks løb. På den måde holdes hjulene i gang, og det betyder meget for galopsporten i Sverige, hvor mange er afhængige af, at løbene afvikles.

j.e.


Marc Stott mister licensen

 

(30. marts 20): Toptræneren Marc Stott har mistet sin licens som træner. Det skete i går, efter det kom frem, at træneren nu er under konkursbehandling ved skifteretten i Aarhus. Det betyder, at de heste - 32 i alt -  Marc Stott har i stalden på Jydsk Væddeløbsbane ikke kan meldes til start på galopbanerne. Det gælder bl.a. sidste års derbyvinder, Queen Rouge.

Ifølge Dansk Galop er det en forudsætning for at få licens og at drive en galopstald, at træneren har en sund økonomi, og det er ikke tilfældet, når ens stald er under konkursbehandling.

j.e.

Queen Rouge - trænet af Marc Stott - vinder med Oliver Wilson Dansk Derby. (Foto: KG Images)


Derbyvinder træner under konkursbehandling

 

Af Jens Erik Holdgaard

(27. marts 20): Det blev i dag kundgjort i Statstidende, at galoptræner Marc Jondahl Stott ved dekret af 25.03 er taget under konkursbehandling ved skifterettten i Aarhus. Alle, der har fordringer over for Stald Marc Stott, skal melde sig inden 4 uger.

Marc Stott var i fjor den næstmest vindende galoptræner med et præmiebeløb på 4.543.129 kr og 28 sejre. I stalden i Aarhus er der 32 heste, ejet bl.a. af Madame Fernande.

Bl.a. triumferede staldens Queen Rouge i Dansk Derby, og det var Marc Stotts første derbysejr.

Oliver Wilson efter en sejr med Brian Wilson-trænede Loveoffirstsight. (Foto: Kim Gudmand)


Oliver Wilson gentog sin fars derbysejr

 

Af Jens Erik Holdgaard

(26. marts 20): Galoptræner Brian Wilson kan med stolthed se tilbage på sidste års sæson. Med en indtjening til staldens heste på 870.554 kr. havde Brian Wilson sin bedste sæson i de sidste fem år. Og så kunne Brian Wilson glæde sig over, at sønnen Oliver Wilson med Queen Rouge (trænet af Marc Stott) gentog sin fars derbysejr fra 1993 med Mongolian Knight. Det kunne ikke blive bedre.

Nu hvor den ny sæson 2020 nærmer sig, er Brian Wilson godt rustet med en stald på 20 heste. Heraf er der seks to-åringer. Desuden gode klasseheste som Omar Zawawis Mystic Town, der i fjor brillerede på Jægersro banen ved Malmø med 3 sejre og en indtjening på 286.590 kr. Mystic Town sluttede sæsonen med at vinde et løb, hvor 1. præmien var 109.230 kr.

Saint George gjorde det som altid flot og vandt et løb til 65.000 kr. Og endelig kunne Maria Westmans Loveoffirstsight "plette" tre gange og sluttede med en indtjening på 97.000 kr. Kompasset er indstillet på en ny fin sæson, både for championjockey Oliver Wilson og faderen Brian Wilson.


Mens vi venter: stadig anparter i Hongkong Honcho

(24. marts 20): Mens vi venter på sæsonpremieren på Klampenborg Galopbane 18. april, er der stadig anparter til salg i anpartshesten Hongkong Honcho. Det er Stald Klampenborg, der udbyder 300 anparter a 725 kr. Championtræner Bent Olsen  forbereder Honghong Honcho til den kommende sæson.

Ifølge facebook-siden for Stald Klampenborg ser Hongkong Honcho væsentlig bedre ud end den gjorde på samme tid sidste år.

Aflyst

I øvrigt er alle danske hestevæddeløb aflyst til efter 2. påskedag 13. april.

j.e.

 

 

Søren Jensen-trænede Monte Carlo med Jan-Erik Neuroth vinder Skandinavisk Grand Prix for 3. gang. (Foto: KG Images)


Mod nye triumfer

 

Af Jens Erik Holdgaard

(21. marts 20) Den firedobbelte derbyvinder og tidligere championtræner, Søren Jensen, har grund til at være optimistisk omkring den kommende sæson på Klampenborg Galopbane.

Der er 23 heste i stalden på Enghavelyst, heraf syv to-åringer og en spændende derbykandidat, Admiralty Law. Hertil kommer hædershesten Monte Carlo, sidste års derby-toer og St.Leger-vinder Good Fella og flere andre ældre klasseheste.

I fjor indløb Søren Jensen trænede heste 2.176.098 kr og sejrede 12 gange. Og disse cifre skal forbedres en hel del, hvis det står til den dygtige træner.

Søren Jensen har været træner i mere end 40 år. Han startede i Odense og vandt hurtigt derby med Ascot og fik bl.a. stor succes med Brdr. Streckers heste. Pompøs var 2. på Longchamp i Paris og blev solgt for et stort beløb til en arabisk hesteejer. Dansk Kriterium-vinderen Music Streak var også i Paris, men efter en hårdhændet behandling af startpersonalet kunne hesten ikke gøre sig gældende i Grand Criterium.

Tophesten Federico kunne bl.a. triumfere i Scandinavian Open Championship og fik senere en karriere som avlshingst i halvblodsavlen. Hvidskimlede Tony Vale var endnu en af Streckers topheste.

Staldens derbyhåb i år er Admiralty Law, der blot har haft to starter. Sidst vi så den, vandt den Dansk Kriterium efter at have debuteret med en 2. plads. Uden uheld ender den langt fremme i derbyet.

Sidste års derby-toer og St.Leger vinder Good Fella indløb lige knap 400.000 kr. Den skulle have meget til gode.

Blandt de ældre heste skiller Bechmann Racing og Arslev Racings Pistachio-søn Monte Carlo sig ud. Den hvidskimlede vallak tog i fjor sin 3. sejr i Skandinavisk Grand Prix. Det er en hædershest, der altid er spændende at følge.

Madame Fernandes Tante Tove nærmer sig en million kr. i indtjente præmier, og en anden af de garvede Steinway har også gjort det flot. Nævnes må desuden Nokengang samt Margrethe, der var fjerde i derbyet.

 

 

Michael Kofoed interviewer Prinsesse Benedikte i vindercirklen. (Foto: Kim Gudmand)


Mindeord

 

(18. marts 20): Dødsfald: Michael Kofoed, sportssekretariatet på Klampenborg Galopbane, har tabt kampen mod kræften og er død.

Jeg har kendt Michael Kofoed i mange år. Lige siden jeg som journalist, B.T., kom på Galopbanen næsten hver uge. Han var altid en venlig og kompetent medarbejder i Sportssekretariatet, og det var han jo også senere som interviewer i vindercirklen bl a af Karin Salling, Madame Fernande, efter en af hendes sejre, og Prinsesse Benedikte.

Ham vil jeg savne som den fine ambassadør for Klampenborg Galopbane.  Han havde format og var med i de gode, gamle tider.

Æret hans minde

Jens Erik Holdgaard

 

 


Staldrundvisning er aflyst

(17. marts 20): Klampenborg Hesteejerforenings staldrundvisning lørdag 28. marts er blevet aflyst. Det sker af hensyn til frygten for spredning af corona virus.

 

USA-derby flyttes

I USA er Kentucky Derby blevet flyttet fra maj til den 5. september.

 

Britisk galop lukker ned

I England er alle galopløb frem til maj blevet aflyst på grund af coronavirus situationen.

j.e.


Grand National Steeple Chase er aflyst

 

(17. marts 20) Verdens hårdeste og mest berømte forhindringsløb, Grand National Steeple Chase, der skulle afholdes 4. april, er blevet aflyst. Det sker af hensyn til frygten for spredningen af Corona virus.

Dermed får de sidste to års vinder af løbet, Tiger Roll, ikke chancen for at kunne få et sjældent hattrick i løbet.

 

Fransk galopsport lukker ned

I Frankrig er alle galopløb aflyst i perioden fra 17. marts til 15. april, oplyser France Galop. Aflysningen skyldes ligeledes frygten for spredning af corona virus.

j.e.

Britiske heste i fuld galop på et gammelt maleri.


Vil måske aflyse Grand National Steeple Chase

 

(16. marts 20) Skal verdens største forhindringsløb, Grand National Steeple Chase, aflyses eller giver myndighederne "go ahead" til, at løbet må afvikles? Det bliver ifølge netmediet Daily Mirror inden længe besluttet efter forhandlinger mellem officials og myndighederne.

Det berømte løb skal efter planen afvikles 4. april, men frygten for corona virus foranlediger nu, at Grand National måske aflyses.

Blandt de foreløbigt anmeldte heste er Tiger Roll, der skal forsøge at vinde det krævende løb for tredje gang.

I dag afvikles de første væddeløb uden tilskuere i England. Det foregår på den skotske bane, Kelso, og det sker efter henstilling fra de skotske myndigheder.

j.e.


Svenske galopløb uden tilskuere?

 

(15. marts 20): Svensk Galopp udgår fra, at kommende løbsdage må afvikles uden publikum. Denne foranstaltning følger samme spor som svensk travsport, der for tiden afholder løb uden tilskuere. Altsammen af hensyn til bekæmpelsen af corona virus.

Det drejer sig om de tre svenske galopbaner, Bro Park, Jægersro samt Gøteborg, og træder i kraft, såfremt situationen ikke ændrer sig til forårspremieren 5. april.

Herhjemme er der sæsonpremiere den 18. april på Klampenborg Galopbane, og foreløbig vil man se situationen an, hvad angår frygten for spredning af coronavirus.

j.e.

Princeton med jockey Jan Erik Neuroth efter en sejr på Klampenborg. Ved hestens hovede træner Bolette Rosenlund. (Foto: Kim Gudmand)


Fyn er fin - optimisme hos Bolette Rosenlund

 

Af Jens Erik Holdgaard

(13. marts 20): Med i alt 13 heste i stalden synes den fynske træner Bolette Rosenlund vel rustet til den kommende sæson.

Sidste år noterede stalden sig for sit hidtil bedste resultat med en indtjening på 528.134 kr og i alt 8 sejre. Og hvis det står til Bolette Rosenlund, skulle den ny sæson gerne bringe yderligere forbedring.

Blandt de 13 heste er Ginman den hidtil mest vindende med et beløb på 650.747 kr. Den kom i sin tid til stalden fra den jyske træner Marc Stott og har døjet med forskellige skader. Men nu ser det fint ud, og Ginman bliver spændende at følge.

Gode navne som "kæmpen" Aristoteles, Cattleya og Cornelia vil også være med i år. Tillige Princeton, der var vinder i fjor på Klampenborg. Andelsstalden Odessa Racing Club har tre heste hos den unge træner: Aristoteles, Esphahan samt Tottenham. - Tre to-åringer, NN UA Vallee, Sun Lane og Wonder Woman, tegner lovende og fuldender billedet af den velfungerende stald.

Jo, Fyn er fin - også i galopsporten.

 


Travløb er aflyst de kommende 14 dage

 

(12. marts 20) Alle danske travløb er aflyst de kommende 14 dage. Det sker af hensyn til frygten for, at corona virussen skal sprede sig. Regeringen har henstillet til, at der ikke afholdes arrangementer med mere end 100 personer. Og det er dette, travsporten nu har reageret på.

Lone-Kaj Olsen og træner Bent Olsen efter triumfen med Red Cactus i Svensk Derby på Jægersro. (Foto: KG Images).


Million hopper i top hos Lone Kaj

 

Af Jens Erik Holdgaard

(10. marts 20) Sidste års mest vindende hesteejer på Klampenborg Galopbane, Lone Kaj-Olsen, har flere lovende heste til den kommende sæson. Blandt Lone Kaj-Olsens 16 heste er der to hopper, 3-årige Nascetta (Ire) og 2-årige Solitaire (FR), indkøbt i Deauville i Frankrig, der skiller sig ud.

Nascetta kostede på auktion 3.9 mill. kr. (520.000 Euro), mens Solitaire fik hammerslag ved 4.8 mill.kr (650.000 Euro). Men så repræsenterer de to hopper da også de fineste internationale blodlinier og må både på turf´en og i avlsboksen have en stor fremtid for sig.

Den to-årige Solitaire er datter af Galileo og Hoh my Darling,  og er nært beslægtet med tophesten Our Last Summer. Galileo, der er avlshingst i Irland, er den førende avlshingst i Europa. Tre-årige Nascetta er datter af Dubawi, der ligeledes har gjort sig flot bemærket med sine afkom.

Stjernen i Lone Kaj-Olsens stald er Red Cactus (USA), sidste år vinder af Svensk Derby. Andre fine navne er tre-årige Grey Flash (USA)  samt Learn by Heart (GB). Desuden Jubilance, vinder af to mill.kr., Cabanac og to-årige Bernhard (Canada).

 

 

 


Galopbane advarer mod corona virus

 

(10. marts 20) Når publikum ankommer til Cheltenham banen i England, bliver de mødt af advarsler om Corona virus´en. Det er sundheds myndighederne, der i højttalerne ved den traditionsrige Cheltenham Festival  2020 opfordrer publikum til at  vaske hænderne med sæbe mere end normalt og gerne 20 sekunder ad gangen ifølge netmediet Daily Mirror. Ligeledes er der opsat beholdere med håndsprit, som også kan benyttes.

Cheltenham banen besøges hvert år af 250,000 tilskuere, der går efter en gevinst hos bookmakerne.

Foreløbig er 300 mennesker mistænkt for at være smittet i England, og det har medført, at flere passagerer i togene i London bærer maske.

 

 


Galopløb uden tilskuere i Chantilly

(8. marts 20) Myndighederne i Chantilly, der er beliggende ved Paris, har dekreteret, at galopløbene på Chantilly banen de næste løbsdage afholdes uden tilskuere. Ligesom på Meydan i Dubai er det frygten for Corona virus, der er årsag til ændringen. Det er løbsdagene mandag 9. marts, tirsdag10.marts samt fredag 13. marts, der er omfattet af forandringen.


Matterhorn (IRE) til World Cup

(7. marts 20) I dagens bedst betalte løb på Meydan, Al Maktoum Challenge, et Gruppe 1 løb om en samlet præmiesum på 600.000 dollar, dominerede Matterhorn (IRE) og sejrede sikkert. I sadlen var jockey Mickael Barzalona. Sejren ventes at indbringe en invitation til at starte i World Cup 29. marts. Military Law og Mark of Approval fulgte på de næste pladser.


Forgæves kamp mod overmagten

 

(7. marts 20) Danskejede Grey Flash (USA) måtte som forventet kæmpe forgæves mod overmagten i går på Meydan i Dubai. Efter en god start var Grey Flash med jockey Carlos Lopez placeret midt i feltet, men ind i opløbet måtte den gråskimlede hest slippe taget og nøjes med 8. pladsen i det 16 heste store felt.

Emblem Storm (USA)  med jockey Oisin Murphy var den sikre vinder foran staldkammeraten Tuz (USA) og Dubai Love (GB).

I aftenens sidste løb, Dubai City of Gold over 2420 m, tog Loxley (Ire) stikket hjem for jockey Mickael Barzalona foran Defoe (Ire). Sidste års norske derbyvinder, Privilegiado, samt danskejede Learn by Heart sluttede sidst i feltet.

Facit for de tre danskejede og dansktrænede heste i Dubai, Red Cactus, Grey Flash samt Learn by Heart, blev dermed 221.065 kr. 

På grund af frygten for Corona virus blev løbene afviklet uden tilskuere, bortset fra officials, hestejere og media folk.


Store opgaver til Grey Flash og Learn by Heart

 

(6. marts 20) De to danskejede heste, Grey Flash (USA) og Learn by Heart (GB), kommer på en stor opgave i morgen på Meydan i Dubai. Begge heste er dårligt inde på handicaptal og skal forbedre sig en hel del for at være med i forreste geled.

Især Learn by Heart - vinder af over 1 mill kr - har en fin afstamning med Galileo-sønnen Frankel som far. Frankel - ejet af sheik Khalid Abdullah - trak sig tilbage som ubesejret i 14 starter og er nu avlshingst med en bedækningstakst på 1,5 milll kr.!

Grey Flash, der kun er tre år, er meget lovende. I sine to starter i Meydan har den indløbet 86.462 kr., og den har en samlet præmiesum på 221.065 kr. Måske en kommende derbyvinder?


Virus frygt: Meydan afvikler løb uden tilskuere

 

(5. marts 20) Når løbene på lørdag afvikles på Meydan i Dubai, bliver det uden tilskuere. Det er frygten for Corona-virussen, der er årsag til denne ændring.

To danskejede heste, Grey Flash og Learn by Heart, er med i det store program, hvor kun media-folk og sponsorer kan overvære løbene.

Grey Flash - er for 3. gang meldt i løb i Dubai. (Foto: Kim Gudmand)


Hesteejer i Stald Klampenborg for 725 kr.

(3. marts 20) : For et engangsbeløb på 725 kr. kan man blive hesteejer på Klampenborg Galopbane. Det er Stald Klampenborg, der udbyder andele i den seks-årige vallak Hongkong Honcho. En stærk hest, der ynder de lange distancer.

Der er i alt 300 anparter i Hongkong Honcho, der i træning hos Bent Olsen foreløbig har indløbet 210.215 kr. og sejret tre gange.

Nærmere info fås ved henvendelse til "info@galopbane.dk" eller på facebook: Stald Klampenborg.  Anparter kan købes via Ticketmaster. Med et køb af en andel følger et sæsonkort til Klampenborg Galopbane.


Grey Flash og Learn by Heart igen med i Dubai

(2. marts 20) - Den danskejede duo, Grey Flash og Learn by Heart, er blandt de foreløbig startanmeldte på lørdag på Meydan i Dubai.

Grey Flash får dermed sin tredje start i Dubai, senest var den en fin nr. 3 efter en flot finish. Løbet er over distancen 1.900 m, og den samlede præmiesum er 300.000 dollar.

Efter tre 7. pladser skal Learn by Heart,  der har tjent over 1 mill.kr., nu ud over distancen 2410 m i "Dubai City of Gold", der er rangeret som et internationalt gruppe 2-løb. Blandt konkurrenterne er sidste års norske derbyvinder Privilegiado fra Niels Petersens stald. Her dystes om 350.000 dollar.

 

Tæt kamp om sejren.


Favoritten Maximum Security (USA) løb med 68 mill. kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

I et dramatisk opløb var favoritten Maxium Security (USA) den store vinder i Saudi Cup i aftes lørdag på King Abdulaziz banen i Riyadh i Saudi Arabien. Førstepræmien var ikke mindre 68 milll. kr. i dette verdens højest doterede løb om 136 mill. kr.

I opløbet havde Mucho Gaucho (USA) føringen, men med jockey Luis Savez "dykkede" Maxium Security indvendig om konkurrenten og tog 1.præmien på 68 mill. kr. foran  Midnight Bisou.

Maxium Security, der ejes af Gary og Mary West, Mrs. John Magnier, Michael Tabor og Derrick Smith, har  før været først over mål i et storløb, nemlig Kentucky Derby, men her blev den deklasseret til 17. pladsen for krydsning af bane i opløbet.

Med sejren i Saudi Cup øgede Maxium Security sin præmiesum til utrolige 11,8 mill. dollar.

Med Saudi Cup velafviklet er Saudi Arabien nu sat på kortet over verdens store galop nationer.


Frankie Dettori til tops i Saudi Arabien

 

Den  verdensberømte, italienske jockey, Lanfranco "Frankie" Dettori, triumferede i går i premieren på King Abdulaziz-banen i Saudi Arabien.

Dettori viste med Dark Power al sin ridekunst, da han sejrede i det med 6,8 mill. kr. doterede Turf Sprint.

"Ejeren Sheikh Essa i Bahrein er en af mine venner. Jeg har de sidste fem år taget til Bahrein for at ride der," sagde Frankie Dettori til intervieweren på King Abdulaziz banen.

Learn by Heart på Meydan i Dubai. Den havde trafikproblemer i opløbet. (Privatfoto).


Learn by Heart kæmpede forgæves mod Aga Khan-hest

En af verdens førende hesteejere, Hans Højhed Aga Khan, tog stikket hjem i går med Simsir (IRE) på Meydan i Dubai. I TB Handicap om tæt ved en million kr. var bl.a. dansktrænede Learn by Heart blandt konkurrenterne. For tredje gang på Meydan i denne sæson sluttede Learn by Heart på 7. pladsen efter trafikproblemer i opløbet.

Til slut trak Michael Halford-trænede Simsir sikkert fra feltet. I sadlen var den unge jockey Ronan Whelan, der var svært fornøjet med sejren.

Altså endnu en stor succes for Aga Khans velkendte grønne farver. Aga Khan har fordelt sine heste hos to irske trænere, hvoraf Michael Halford er den ene,  og hos flere trænere i Frankrig.


Svensk succes, dansk skuffelse i Dubai

Forventninger var store til danskejede Red Cactus i går i Curlin Stakes på Meydan i Dubai. Men den måtte nøjes med en 9. plads efter et løb,  hvor Red Cactus var placeret sidst i feltet. Fra sit dårlige startspor yderst som nr.12 var Red Cactus en langsom starter, og den kunne ikke avancere til slut.

"Måske skal den ud på en længere distance end de 2.000 m, for at kunne gøre sig gældende," antog TV-kommentatoren i Dubai.

Løbet blev vundet af Parsimony med topjockey William Buick foran koreanske To day.

Tidligere på aftenen var den svenske hest, Silent Night med jockey Carlos Lopez, tæt på en stor sensation. I målet var den kun besejret med hals af Well of Wisdom med William Buick. Andenpræmien til Patrick Wahl-trænede Silent Night var på 238.542 kr.


USA-trio dominerer Saudi Cup

Nedtællingen er begyndt til Saudi Cup på King Abdul Aziz-banen ved Riyad i Saudi Arabien den 29. februar. Det er verdens hidtil højest doterede galopløb om ikke mindre end 20.000.000 dollar (136.000.000) med halvdelen til vinderen, 10.000.000 dollar (68.000.000 kr).

De fleste af de deltagende heste er ankommet til Saudi Arabien, og løbets forhåndsfavoritter er USA-trioen Maxium Security til odds 2, Mckinzie til 9/4 samt Mucho Gusto 11/2.


Uheldigt startspor for Red Cactus

Lodtræknings heldet var ikke med derbyvinder Red Cactus, der torsdag er til start i Curlin Cup på Meydan i Dubai. Med spor 12 er Red Cactus helt yderst i banen i feltet på 12 heste.

Staldkammeraten Learn by Heart er med i et velbetalt handicap løb. Den fik spor 5 over distancen 2.000 m. Her dystes om 933.687 kr. (135.000 dollar). Begge heste rides af jockey Carlos Lopez.

Der er også flere svensktrænede islæt på programmet. USA-hesten Plato O´ Plomo, der vandt for nylig på Meydan, kommer fra den svenske træner Susanne Berneklints stald. I samme handicapløb som Plato O´Plomo er med i, er der gensyn med Francisco Castro-trænede Stricker. Her løber  de om 933.687 kr. (135.000 kr.)

 

Den svenske derbyvinder Red Cactus - starter antagelig på torsdag på Meydan i Dubai. (Foto: Kim Gudmand)


Red Cactus løber om 1,2 million kr

Så er det tid til en ny start på Meydan i Dubai for den svenske derbyvinder Red Cactus fra Bent Olsens stald.

Lone-Kaj Olsens stjernehest er foreløbig anmeldt i Carling Stakes over 2.000 m, og med tallet 101 er Red Cactus den næsthøjest handicappede i feltet.

Der  dystes om en samlet præmiesum på 175000 dollar (1.210.335 kr.).

I sin årsdebut på Meydan kom Red Cactus flyvende og var kun kort slået til 2.pladsen. En imponerende debut på græsbanen. På torsdag er det en dirt bane, men det passer fint for Red Cactus.

Lone-Kaj Olsen har endnu en hest, "millionæren" Learn by Heart, tilmeldt i et andet løb på Meydan. Men med tallet 98 er det ikke sikkert, at der bliver plads til Learn by Heart i det 14 heste store felt.

Galopheste i kamp om om sejren


Norsk derbyvinder nr. 3 i Dubai

Sidste års norske derbyvinder Privilegiado klarede sig pænt i dag torsdag i Dubai Millenium Stakes. Som tredje var den slået med 12,5 længder af den lokaltrænede Ghaiyyath med William Buick i sadlen. Spotify var nr. to i målet.

Niels Petersen-trænede Privilegiado tjente 20.000 dollar, 138.426 kr.

I hovedløbet UAE Oaks over 1.900 m. måtte Niels Petersens duo, Ascot Brass og Careless Whisper, nøjes med de sekundære placeringer som nr.4 og nr.5, hvilket indbragte i alt 86.516 kr. Den sikre vinder af Oaks var Down on Da Bayou før Dubai Love og den japansk trænede Serein.

Senere på aftenen var der et svensk islæt i Range Rover Velar i form af Paris-baserede Pia Brandt trænede Tour to Paris, der havde topvægt på 60 kg. Det blev til en god tredjeplads med den franske topjockey Christophe Soumillion. Den sikre og flotte vinder var britisk-trænede Midnight Sands med Patrick Dobbs.


To galopheste i Stald KTAS

 

For et beskedent beløb på 50 kr. pr. måned kan du blive hesteejer på Klampenborg Galopbane.

Det er andelsstalden KTAS, der udbyder to galopheste, Noelle og Acapello.

To-årige Noelle samt tre-årige Acapello er lige nu ved at blive forberedt til den kommende sæson på Klampenborg Galopbane hos championtræner Bent Olsen.

Acapello (IRE), der er vallak, indløb i fjor 106.388 kr.  og vandt et løb. Noelle med forældrene Wiltshire Boulevard og River Run sigter på debut i år.

Det koster 50 kr. pr. måned at være medejer i hver af de to heste.

Stald KTAS ejer også fem travheste og har omkring 1.000 medlemmer og har gjort sig godt bemærket i både trav-og galopløbene.

 

 

 


Heja, Norge og Sverige

Niels Petersen-heste i Dubai

 

Den danske toptræner Niels Petersen på Øvrevoll Galopbane ved Oslo sender tre heste til start torsdag på Meydan i Dubai.

Staldens derbyvinder Privilegiado måtte nøjes med at løbe uplaceret i sin årsdebut for nylig på Meydan og forsøges nu med jockey Dane O´Neill i Dubai Millenium, et gruppe 3 løb over 2.000 m. Den samlede præmiesum er 200.000 dollar.

I aftenens andet storløb, UAE Oaks over 1.900 m, dystes der om 250.000 dollar. Her har Niels Petersen to heste med i feltet på kun 6 heste,  Ascot Brass med William Buick samt Careless Whisper/Carlos Lopez. Konkurrencen er meget hård, men med så få heste til start er den norske duo sikret en bid af præmiesummen.

Svensk galopsport er repræsenteret i Range Rover Velar løbet med Susanne Berneklint-trænede Master Blaster.

Helt fra Paris kommer den i Frankrig succesrige svenske træner Pia Brandt  med Tour de Paris, der topper med et tal på 104. Den får topjockey Cristophe Soumillon i sadlen og bliver spændende at følge.

De glade vindere efter triumfen med Red Cactus i Svensk Derby: træner Bent Olsen med sølvbowle og ejeren Lone-Kaj Olsen med blomster og sølvtallerken. (Foto: KG Images)


Succes avler ny succes

Af Jens Erik Holdgaard

Kommentar:   Modebrødrene og hesteejerne, Jørgen og Ole Strecker, var i nyere tid nogle af de første, der med held startede deres heste i det store udland. Det var især Søren Jensen-trænede Pompøs, der klarede sig fint og blev en flot nr. 2 på Longchamp i Paris, og herefter for et stort beløb blev solgt til en araber, M. Fustock.

"Succes avler ny succes. Hvis man har haft succes på de hjemlige breddegrader, kan man måske også klare sig i udlandet," forklarede nu afdøde Jørgen Strecker til B.T.

Men hvis man ikke har haft heldet med sig herhjemme, er det måske svært at klare sig i den hårde konkurrence på f.eks. Longchamp eller Ascot i England.

I dag gentager historien sig med Lone-Kaj Olsens  tre heste, Red Cactus, Grey Flash og Learn by Heart, der for tiden brillerer på Meydan i Dubai. De har sat lille Danmark på kortet i ørkenstaten.

Trioen har i træning hos Bent Olsen vist fine præstationer sidste år på de skandinaviske baner, bl.a. med Red Cactus´ triumf i Svensk Derby. Og nu matches de i de velbetalte løb i Dubai, hvor heste fra bl.a.England, Irland, Sverige og Norge går i kamp med sheikernes mange topheste.

Selv om det store meeting byder på flere topløb, bl.a. World Cup, har det allerede vist sig at være en god ide at tilbringe vinteren i varmen på Meydan.   

 

 


Grey Flash nr. 3 efter flot finish

Efter en 5. plads i årsdebuten på Meydan i Dubai nåede Bent Olsen-trænede Grey Flash (USA) frem til tredjepladsen i dag torsdag i Meydan Trophy over 1900 m.

Efter at have været blandt de sidste og senere placeret midt i feltet kom Lone Kaj-Olsens treåring i en flot finish på de sidste 300 m for jockey  Carlos Lopez. Vinder blev den lokalt trænede Ya Hayati (USA) med jockey William Buick. Den var 1 længde foran den svensktrænede Timo Nurmos redet af Frederik Janetzky, der var kort før Grey Flash. Altså en ny fin præstation af Grey Flash, der indtjente ca. 68.000 kr.

I dagens sidste løb, Friday Handicap, blev det til en pæn 7.plads for Bent Olsen-staldens anden starthest, Learn by Heart med Carlos Lopez. Over stayerdistancen 2410 m. kom Learn by Heart fra en position i sidste del af feltet, og i en finish i inderbanen nåede den 7. pladsen i det 16 heste store felt. Sejren gik til Godolphin-staldens Eynhallow (GB), der med jockey Michael Barzalona var hals foran Koeman. 

Grey Flash (th) - her i et løb i Klampenborg - nåede frem til 3. pladsen i Dubai. (Foto: Kim Gudmand).


Galopnyt.dk kårer Årets hest 2020

 

Galopnyt.dk kårer "Årets hest" i dansk galopsport. Heste i dansk træning kan kåres som "Årets hest".

Både resultater herhjemme og i udlandet kan indgå i konkurrencen.

Vi begynder med at kåre "Forårets hest" og fortsætter med "Sommerens hest" og slutter af med "Efterårets hest". Herefter sluttes af med den store finale: kåringen af "Årets hest".

Det er en ekspert komite, der står for de forskellige kåringer.

 

Grey Flash - er foreløbig startanmeldt torsdag i Dubai. ( Foto: Kim Gudmand)


Gensyn med Learn by Heart og Grey Flash

 

Der er lagt op til et gensyn med Lone Kaj-Nielsens duo, Learn by Heart og Grey Flash, torsdag den 13. februar på Meydan i Dubai.

Learn by Heart sluttede på 7.-pladsen i sin årsdebutdebut på Meydan og er nu med i den foreløbige startliste i et velbetalt handicap over 2410 m, hvor der dystes om 175.000 dollar (1.192.695 mill kr.).

I Meydan Trophy kan både Stald Ras-ejede Toosh Carlras, trænet af Francisco Castro på Jægersro, samt Bent Olsen-trænede Grey Flash komme til start. Distancen er 1900 m, og der løbes om 100.000 dollar (681.000 kr). Grey Flash var femte over mål i sin sæsondebut i Dubai.


I "Saudi Cup" løber de om 136.000.000 kr

 

I det nye storløb "Saudi Cup" på King Abdul Aziz-banen ved Riyad i Saudi Arabien løber nogle af verdens bedste heste om ikke mindre end 136 millioner kr (20,000,000 dollar). Vinderen modtager halvdelen eller 68.000.000 kr.

Løbet, der er det hidtil mest værdifulde nogen sinde, afvikles på den nyanlagte King Abdul Aziz-banen 29. februar.

Forhåndsfavoritter er USA-heste som Maxium Security, Mckinzie, Midnight Bisou samt Mucho Gusto, vinder af Pegasus World Cup.

 

Med næse bliver Red Cactus henvist til 2. pladsen torsdag på Meydan.


Flot 2.plads til Red Cactus

Det var lige ved og næsten for Red Cactus i årsdebuten i millionløbet Strata Trophy på Meydan i Dubai. Bent Olsen-trænede Red Cactus kom i en meget stærk finish for Carlos Lopez og nåede akkurat ikke forbi Godolphin-staldens Art du Val med William Buick. præstationen indbragte ejeren Lone Kaj Nielsen ca. 185.000 kr.

Det var en fremragende præstation af Red Cactus, der fra start blev placeret sidst i feltet. Ind på lige bane avancerede Red Cactus og skiftede fra inderbanen til fjerde spor. Finishen var af bedste kvalitet, og som TV-kommentatoren sagde: "Red Cactus var uheldig med at tabe løbet efter skiftende positioner i opløbet". Samtidig var det sæsondebut for Red Cactus, og med et løb i kroppen må hesten være forbedret i de kommende starter frem mod World Cup løbet 28. marts. Dansk galopsport har her en international stjernhest, der har en særdeles lovende fremtid for sig. 

 

 


Trav-og galopsporten samlede ind

Til den store Danmarksindsamling ydede dansk trav-og galopsport et stort bidrag på 104.594 kr. Beløbet var samlet ind ved forskellige aktiviteter.

Danmarksindsamlingen, der blev sendt i direkte TV fra Vejle Musikteater, hjælper børn, der er på flugt i alverdens krise-områder.

I alt blev der indsamlet 82.104.925 kr.

 

 

 

 

 

Udgiver og grundlægger: Jens Erik Holdgaard

Uafhængig af økonomiske interesser

Webredaktør Jens E. Holdgaard

E-mail: galopnyt.dk@hotmail.com


Red Cactus i årsdebut i Dubai

Sidste års svenske derbyvinder Red Cactus årsdebuterer torsdag 6. februar på Meydan i Dubai. Bent Olsen-trænede Red Cactus har haft en lang pause og kommer nu ud på distancen 1.800 m i "Strata Trophy" om 135.000 dollars. Den foreløbige startliste har den lokale Godolphin-trio Key Victory, Art du Val samt Royal Marina i toppen af handicaplisten med tallene 105 og to gange 104, mens Red Cactus vurderes til 99. Der er også svensk - og norsk - trænede heste med på listen, Privilegiado, Red Hot Chilli og Master Blaster. Løbet indgår i forberedelserne for Red Cactus til  start i World Cup 28. marts

I 2,000 Guineas om 250.000 dollars er ligeleledes Bent Olsen-trænede Grey Flash med i den foreløbige liste. Med et tal på 80 er den i bunden af listen og kommer måske ikke med i løbet over 1.600 m.

 

Sidste års svenske derbyvinder, Red Cactus med Eduardo Pedroza. (Foto: Kim Gudmand)


Svensk dobbelt triumf i Dubai

Svensk galopsport sikrede sig en unik dobbelt-triumf i går på Meydan i Dubai. I Hamriya Handicap over 1.600 m sejrede Plata O´ Plomo (USA) med den i Klampenborg så succesrige jockey Carlos Lopez foran Stricker med Elione Chaves, også blandt de bedste i Klampenborg. Den samlede præmiesum udgjorde 175,000 dollars eller ca. 1,1 million kr.! Susanne Berneklint er træner for Plata O´Plomo, mens Francisco Castro, træner på Jægersro ved Malmø, havde forberedt Stricker til løbet.

Galopløb


Learn by Heart nr. 7 i Dubai

Bent Olsen-trænede Learn by Heart måtte nøjes med 7. pladsen i sin årsdebut på Meydan i Dubai. Hesten havde fået et dårligt startspor, og fra en plads sidst i feltet satte den slutspurten ind 400 m fra mål, men i målet var den slået med ca. 4 længder af American Grafitti med jockey Brett Doyle.


Red Cactus i løb om 80 mill. kr.

Sidste års svenske derbyvinder Red Cactus fra træner Bent Olsens stald i Klampenborg er blandt de tilmeldte i World Cup (Gruppe 1 løb) på Meydan den 28. marts. Der løbes om ikke mindre end ca. 80 mill. kr. over distancen 2000 m.

Lone Kaj-Nielsens tophest er hos bookmakerne vurderet til et odds på 66, mens favoritterne er McKinzie til odds 5, Maximum Security odds 6 samt Mucho Gusto odds 7.

Med på turen til Dubai er også 3-årige Grey Flash, der var nr. fem i debuten på Meydan, og Learn by Heart, vinder af Stockholm Cup.

Learn by Heart starter i morgen i "Jebel Ali Port" over distancen 2.000 m. Der dystes om en præmiesum på 135.000 dollars.

 


Sæsonen 2020 på Klampenborg Galopbane rummer 20 løbsdage, en dag mindre end i fjor, idet løbsdagen lørdagen inden derbyet udgår.

En chancevurdering til løbene på Galopbanen, se venligts under Kontakt.

 

 

Årets jockey Oliver Wilson efter derbysejren med Queen Rouge. (Foto: KG Images)


Grey Flash nr. 5 i Dubai

Sidste års klasse to-åring, Grey Flash fra Bent Olsens stald i Klampenborg, løb ind på en 5. plads i  går i et 100,000 dollars løb på Maydan i Dubai. Vinder blev Laser Show med Kevin Stott, der henviste Dark of Night til 2. pladsen.

Grey Flash var slået med 9 1/2 længde i det 16 heste store felt. Senere vil Bent Olsen også starte Red Cactus, svensk derbyvinder i fjor, i det store meeting i Dubai.

Queen Rouge med jockey Oliver Wilson vinder Dansk Derby. (Foto: KG Images)


Queen Rouge - årets hest

Queen Rouge blev valgt til årets hest ved Trav og galop galla i Aarhus.

Se mere under Kommentar.

 

 

Galop hest

Galop løb