Galop nyt fra nær og fjern


Mystic Town har et højt handicaptal

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(20-05-21): Mystic Town er en af de bedste heste i træner Brian Wilsons stald. Den er søndag med i Jægersro Sprint over 1.200 m med sønnen Oliver Wilson i sadlen: Med tallet 91 i handicap er Mystic Town nu endt i eliten, og i Jægersro Sprint dystes der om en 1. præmie på 165.000 sv.kr.

Blandt konkurrenterne er Nocentsinkentucky, så Mystic Town, der en typisk Jægersro-hest, skal vise sit allerbedste for at kunne vinde.


Flyvende start for Emma Nordin

 

(1. april 20): Navnet Nordin er blandt de mest kendte i svensk travsport. Brødre-trioen Gøsta, Gunnar og Søren Nordin var tidligere blandt de mest succesrige i Sverige. Nu er en ny Nordin på vej, men denne gang i galopsporten i form af lærlingen Emma Nordin. Hun topper pt. jockeylisten i svensk galop med 7 sejre, og på søndag er hun igen ved Forårspremieren på Bro Park i Stockholm blandt de chancerige.

Hun er i sadlen på fire heste, der alle trænes af Sandra Brolin, øjeblikkets toptræner i svensk galop med et præmiebeløb på 400.570 sv. kr.

Blandt Emma Nordins ridt er Heavenly Pulse (Ire), der er med i 5. løb. Med en indtjening på 160.028 sv. kr. er Heavenly Pulse pt. den mest vindende i Sverige.

j.e.

Queen Rouge - årets galophest

Derbyvinderen Queen Rouge med jockey Oliver Wilson. (Foto: KG Images).

Derbyvinderen Queen Rouge er kåret som Årets galophest ved Trav og Galop Galla i Aarhus. Desuden blev hoppen årets 3-årige galophest. Jockey Oliver Wilson, der red Queen Rouge, blev desuden Årets Jockey.

Ikke uventet blev Bent Olsen Årets træner, han tog bl.a. stikket hjem i Svenskt Derby med Red Cactus.

Bent Olsens datter, Lea Olsen, blev hædret som årets amatørrytter. Hun blev også valgt som årets amatørtræner.

Palazzi blev kåret som Årets to-åring.

Blandt de ældre heste fik King David de fleste stemmer. Ligesom Queen Rouge trænes King David af Marc Stott på Jydsk Væddeløbsbane i Århus.

Årets komet blev Susanne Lyseng, mens Stutteri Hjortebo endnu en gang blev årets opdrætter.